Японски масаж - ползи за здравето




beautiful-woman-enjoying-massage

Японките са символ на изящество и премереност от столетия насам. Тяхната кожа винаги е била обект на възхищение и продължава да събужда въпроси, свързани с грижата и начина на поддържане на завидно свеж и сияен вид. Козметиката, идваща от Япония, е една от най-предпочитаните сред поколения жени заради стремежа им да постигнат порцеланов и безупречен вид на кожата на лицето и тялото си. 

Прилагането на изцяло натурални козметични японски средства обаче само по себе си не е достатъчно. Японките имат още една тайна в ежедневната си рутина за нежна и здрава кожа, а именно японски масаж на лице. 

Като подмладяваща техника японският масаж за лице е много популярен сред жените на всяка възраст, тъй като стимулира кръвообращението и по този начин възстановява женската младост и красота. Японските специалисти постоянно актуализират и разработват методите за подмладяване на човешкото тяло и тези процедури вече могат да се правят не само в салони и лечебни центрове, но и в домашни условия. 

Японски масажни техники

Красотата и младостта на японките не се дължи на широко разпространените сред западното общество пластични операции. Козметиката, която те използват, също не е единствената причина да изглеждат млади. При тях ежедневната грижа за кожата и тялото е от особено голямо значение и е превърната в задължителен ритуал. 

Ако се доверите на масажните техники и похвати, с които след малко ще ви запознаем, то на свой ред може да се радвате на безупречна кожа на лицето и тялото. Заложете на подобна грижа и я превърнете в ежедневна рутина, а резултатите няма да закъснеят. 

Ползи за тялото и лицето от японския масаж

young-woman-relaxing-and-having-face-massage

Чрез стимулиране на естествените процеси в организма японските масажни техники осигуряват подмладяващ ефект и сияен вид на кожата. Благодарение на тях тя засиява, кръвообращението и лимфната циркулация се подобряват и по този начин придобива здрав вид.

Японският масаж за лице укрепва мускулите, предотвратява увисването на кожата и образуването на бръчки. 

Японските масажни техники подобряват не само външния вид на кожата, но и спомагат за цялостното усещане за здраве и тонус. 

Опитвайки различни японски масажни техники, сами ще установите ползите, които те носят. Ще забележите намаляване на бръчките и елиминиране на стреса, както и продължително поддържане на еластичността на кожата, дори и в напреднала възраст. 

Кои са разновидностите на японските масажни техники за тяло

mature-woman-face-massage-beautician-doing-facial-massage

В източните страни от хилядолетия се практикуват различни масажни техники. През вековете те са се усъвършенствали благодарение на познанията за физиологията и анатомията на човек. 

Ето и двете най-популярни японски масажни техники за тяло: 


Амма

Тя не изисква използване на масажно масло или специална маса за масаж и въпреки това е уникална по рода си. За да ви бъде приложена тази техника, не е необходимо да се събличате или да сте легнали. Терапевтът въздейства върху частите на тялото ви само с помощта на енергията Ян. Чрез допир терапевтът изследва вашето вътрешно психическо и физическо състояние и разкрива местата в организма, които са подложени на стрес и отрицателни промени. 

По този начин, използвайки енергийните потоци, терапевтът упражнява въздействие върху някои точки на меридианите, където движението на енергията не протича нормално и е блокирано поради някаква причина. Тази техника ще ви помогне, като освободи каналите и позволи на енергията да се движи свободно. В рамките на 20 минути ще почувствате едновременно покой и прилив на енергия. 

Техниката освобождава лумбалната област, премахва главоболието, хипертонията и още редица състояния. Тя действа и като антистресова процедура, облекчава нервното напрежение и снема напрежението, натрупано в мускулите. 


Шиацу

Един от най-известните методи, заместващи акупунктурата, е шиацу масажът, който се извършва с помощта на натиск с пръсти. Той засяга биологично активни точки по тялото. Действието се извършва с основата на дланта и пръстите. С палци се масажират гърба и крайниците, а с помощта на три пръста се масажират раменете, лопатките и гръдния кош. Натискът не се извършва хаотично и с разместване на тъканите, а работният пръст е перпендикулярен на масажираната зона. Натискът на третираната зона трае 5-10 секунди, а цялата продължителност на масажа е около 60 минути. Много популярни са и шиацу масажорите и японските масажни столове за употреба в домашни условия. 

Видове японски масажи

female-hands-cosmetic-face-massage

Всеки от разновидностите на японския масаж на лице е предназначен за определени цели и има собствени преимущества. Ето и основните видове японски масажи за лице: 

  • Японски масаж за лице с лимфен дренаж на асахи - това е една от най-универсалните процедури, тъй като оказва подмладяващо въздействие и лифтинг ефект на лицето, подобрява циркулацията на кръвта и на лимфата в тъканите, спомага за регенерация на клетките и подобряване на еластичността на кожата; 
  • Японски шиацу масаж на лице - чрез натиск с възглавничките на пръстите се оказва влияние върху активните точки на лицето. Въздейства се на челото, веждите, клепачите, външната и вътрешна част на очите, ъглите на устните и централно над и под устните;
  • Японски масаж на лице кобидо - тази техника съчетава шиацу масаж и триене на кожата по специални линии. Този масаж е предназначен за подмладяване, премахване на сухота и лющене, както и за лечение на акне. Действа на главоболие и депресивни състояния; 
  • Японски масаж на лице цоган - прилага се с по-малка интензивност и по-меко въздействие върху кожата на лицето. По своята същност наподобява асахи масаж. Най-добре е тази техника да се извършва вечер на почистено лице.

Противопоказания за извършване на японски масаж

Всеки вид масаж има своите предимства и недостатъци при прилагането на хора с определени здравословни състояния. Провеждането на лимфни дренажни масажи и всеки друг, насочен към подмладяване на кожата, какъвто е и японският масаж за лице, е противопоказен при хора, които страдат от:

  • високо кръвно налягане;
  • инфекциозни заболявания;
  • ниско вътречерепно налягане;
  • кожни заболявания като розацея, дерматит, алергии;
  • нисък праг на болка;
  • вирусни заболявания като херпеси;
  • онкологични заболявания;
  • заболявания на сърце, черен дроб, белите дробове и бъбреците.

Масаж у дома с Komoder

Масажите са от особена важност за поддържане на цялостния тонус на организма. Това важи най-вече за тези от вас, които работят зад бюро или имат много малко двигателна активност през деня. Стига се до застой на кръвообращението и лимфата.

Други ситуации, които биха могли да причинят проблеми с тялото, са наранявания и травми, които бихте могли да получите навсякъде и по всяко време в ежедневието си. В тези и други подобни случаи е хубаво да помислите как бихте могли в домашни условия да си осигурите нужните ви грижи за възстановяване след тежкия и продължителен ден.

Масажните столове от Komoder са ефикасен метод, който ще ви помогне да постигнете така необходимото разпускане. Ако искате просто да се отпуснете и да се погрижите за кожата на лицето си, може да се доверите на масажиращи очила Komoder.

Още полезни съвети и препоръки четете в нашия блог.