Как да изберем масажен стол?

Креслата за масаж са ефективно решение за много хора, които страдат от болка в гърба, раменете и кръста. С тяхна помощ винаги имаме професионален масажист на разположение, но без да се ангажираме със записване на часове и посещение на студио. Тези аксесоари са изключително подходящи за трудноподвижни хора, които не могат често да излизат от дома си, но имат нужда от раздвижване. Същевременно активно спортуващите хора също имат нужда от масаж за отпускане на мускулите и поддържане на тонус след тренировките. Разбира се, онези, които работят в седнало положение всеки ден, също могат да се възползват от ефекта на облекчаване на схващанията и болката.

Ако спадате към някоя от тези групи, със сигурност Ви се е искало да имате личен терапевт на разположение. Масажиращите кресла изпълняват точно тази функция, но за да сме сигурни, че вземаме правилно решение, е най-добре предварително да се информираме за възможностите.

Откъде да започнем с избора на масажен стол

Избор на масажен стол Komoder

Когато се чудим как да изберем масажен стол, най-добре е да мислим не за самия уред, а за себе си и за останалите хора, които ще го използват. Това е златно правило, тъй като ни позволява да се фокусираме върху приложението и практическите ползи, а не просто да визуализираме креслото като съвкупност от функции, които не разбираме. Затова Ви съветваме да предвидите всичко, свързано с потребителите и мястото, където ще го съхранявате.


Защо ни е нужен?


Нужда от масажен стол

За да изберете масажния стол, който ще Ви свърши най-добра работа, следва да сте наясно защо го купувате. Ако страдате от болки в мускулите на краката или прекарвате много време прави, най-добре ще е да се насочите към кресло с масажор за ходила и прасци. Освен това, ако масажната шина е достатъчно дълга, за да обхване и бедрата, ще получите пълноценно усещане и още по-добър ефект.

От друга страна, ако имате варикозни вени, не е добре да използвате масажора за прасци, тъй като това е противопоказно за състоянието Ви. В крайна сметка, когато отиваме при масажист, имаме конкретни оплаквания. При тези уреди не е по-различно, така че винаги е добре да помислим какво очакваме от тях, преди да предприемем покупка, за да останем доволни.

Кой ще го използва?


3Komoder масажен стол в действие

Помислете добре за хората, които ще използват уреда, към който сте се насочили. Когато избирате масажен стол, множеството характеристики могат да се окажат объркващи в началото. Най-правилният подход е да предвидите от какво ще имат нужда всички членове на семейството вкъщи или екипа в офиса, които се каните да зарадвате. Вземете предвид на първо място здравословното състояние на хората, за да сте сигурни, че уредът ще има единствено положителен ефект.


Кой производител да изберем


Komoder производител

Производителят е основен критерий за избор на масажен стол, тъй като от него зависи колко е надеждна покупката, колко време ще я ползвате, дали ще срещате проблеми и как стои въпросът с обслужването. Тъй като това е сериозна инвестиция, силно Ви съветваме да се доверите на утвърден производител с традиции, за да сте сигурни не само, че ще се радвате на покупката си безпроблемно, но и че има към кого да се обърнете, ако се появи проблем, и обслужването ще е на отлично ниво.


Какви са функционалностите


Функционалности на масажния стол

Точно както при масажистите, Вие сами можете да дадете конкретни инструкции на своя масажен стол. За да ги изпълни той обаче ще са му нужни определени функционалности, които е добре да се уверите, че има, преди покупка. Сред тях са:

  • Затоплящ масаж: топлината стимулира кръвообращението и подобрява качеството на съня, като допринася за пълния релакс;

  • Интелигентни ръце: механичните ръце следват формата на тялото и предоставят персонализирано усещане, което ще облекчи болката и натрупаното напрежение;

  • Определена дължина на шината: колкото по-дълга е шината, толкова по-голяма част от гръбначния стълб ще обхване, като може да стигне чак до бедрата.

  • Масаж на стъпала и прасци: една от любимите функции на повечето клиенти, но противопоказна при определени заболявания;

  • Озвучителна система: за перфекционистите има и столове с вградена озвучителна система, която се свързва с телефона Ви чрез Bluetooth Tm.

Това са само част от функционалностите, от които можете да се възползвате, като от Вас зависят параметрите, които ще поставите. Трудно е сами да прецените какво точно Ви е необходимо и какви са чисто технологичните изисквания. Затова винаги можете да се обърнете към консултант, за да получите експертен съвет.

Практично решение

Практичен масажиращ стол Komoder

Няма как да изберете масажен стол, без предварително да обмислите някои прагматични подробности, свързани със съхранението и експлоатацията. Аксесоарът, който ще се грижи за Вас, също се нуждае от грижи и има определени изисквания към своите собственици. Най-важното от тях е мястото за поставяне и съхранение, на което следва да обърнете сериозно внимание.

Къде и как ще го съхраняваме


Съхранение на масажен стол

В зависимост от модела, размерите и функциите му, ще се наложи да освободите определено пространство в помещението, което ще приюти новата Ви придобивка. Планирайте предварително и помислете къде точно ще го сложите, понеже ще трябва да осигурите и електрическо захранване. Факт е, че има значение каква марка масажен стол ще изберете, тъй като най-добрите производители предлагат предимството “0 метра от стената”, при което гърбът на уреда е едва на 5 см от стената, което спестява значително място.

Ще подхожда ли на интериора


Масажен стол в действие

Колкото по-висок клас масажен стол избирате, толкова по-елегантен ще бъде той. Действително, дизайнът не винаги е водещ критерий при избора, но всеки би предпочел креслото да пасне на интериора. Вземете предвид материята на тапицерията и нейния цвят, но не пропускайте да обърнете внимание и на формите и линиите. Ако помещението е обзаведено в класически стил, насочете се към строги цветове и изчистени линии. Ако обаче имате стая в модерен стил, можете да си позволите най-иновативните модели с футуристични мотиви, които ще допринесат за съвременния облик.

Как да изберем масажен стол за дома


Масажен стол за дома Komoder

Столовете за дома обикновено са предпочитани от хората, които търсят начин да отпочинат ефективно и да се освободят от стреса от работата. Обикновено тези хора търсят начин да разграничат работното настроение от времето за релакс у дома, а масажът става своеобразен ритуал и първата дейност при прибиране вкъщи. Фотьойлите за масаж за дома следва да Ви носят пълен комфорт и да бъдат удобни във всяко едно отношение, за да могат не само да се погрижат за здравословното Ви състояние, но и за настроението.

Как да изберем масажен стол за офиса


Масажен стол за офиса Komoder

Креслата за масаж за офиса следва да отговарят на универсални критерии за удобство. Докато фотьойла в дома Ви ще се ползва единствено от Вас и може би от семейството Ви, в офиса предназначението му е да помага на служителите да се ободрят и да съберат нови сили за работа. Затоплящата функция например, колкото и да е приятна, често предизвиква сънливост, а масажорът за прасци и ходила от една страна може да не е подходящ за всички, а от друга, не е разумна идея с оглед на хигиенните особености.

Обсъдете с консултант


3 Години гаранция

Всички критерии, свързани с избора на масажен стол за дома или офиса, за нас или за подарък, имат значение за крайния резултат и удовлетворението от покупката. Това решение ще окаже влияние върху ефективността на уреда за конкретни цели, така че следва да го обмислите добре. За да сте сигурни, че изборът Ви ще е възможно най-правилният, свържете се с консултант, който да Ви даде разяснения и да Ви насочи към подходящ модел.

Професионалното мнение е изключително ценно, тъй като експертите ще съобразят здравословното състояние и нуждите на потребителя с конкретните предимства на отделните модели. Няма причина да не се възползвате от опита им, тъй като той дава перспектива към редица особености, които иначе няма да вземете предвид.

Посетете шоурум

Шоурумът на Komoder

Всичко казано дотук е ценно и важно само ако Вие самите се чувствате добре, докато използвате даден модел. Точно затова най-ценният съвет, който можем да Ви дадем, е да посетите шоурум за масажни столове, за да пробвате продуктите, да ги видите на живо и да прецените кой е най-подходящ за Вас. Тези уреди имат за цел да Ви накарат да се чувствате добре, а в центъра на удовлетворението е личния комфорт. Затова не се колебайте да отидете на място и да се уверите, че правите правилен избор.

Komoder е лидер в производството на висок клас кресла за масаж. Разгледайте нашите модели, свържете се с нас и заповядайте на място на гр. София 1000, ул. Георги С. Раковски, No 117, за да се запознаете с предложенията ни.