Как масажът в офиса повишава фокуса и продуктивността

Масажът в офиса повишава фокуса и продуктивността!

Офисът отдавна не е просто място, в което отиваме сутрин и часове наред просто извършваме дадена дейност. Офисът е място за творчество, за среща с колеги и обмяна на опит, това е мястото, в което – нека си признаем, прекарваме голяма част от дните си. След навлизането на хибридния модел на работа, в който редуваме работа от разстояние и в офис, работното пространство все повече търси нови решения и се моделира за по-голямо удобство на служителите. Един изключителен елемент може да промени атмосферата и цялата работна култура – масажът. Изследванията показват, че нивата на стрес могат да бъдат намалени с 85% след релаксиращ масаж. Да, масажният стол може да изведе офис културата до нови нива на продуктивност и позитивност. Масажът през работния ден може да култивира среда без стрес, в която служителите са отпочинали и вдъхновени. Със собствен корпоративен масажен стол, всеки от екипа може да направи своето презареждане по всяко време, когато усети нужда. От здраве до подобрено качество на работата – ползите са безкрайни.

Във Великденската промоция на Komoder България има предложения, подходящи за различни по големина компании, които искат да са полезни на служителите си. Безспорния хит е масажния стол FOCUS II, чието кресло предоставя цялостен ролков масаж и с въздушно разтягане (рамене, гръб, седалка, ръце, крака). Оборудван е с 4 интелигенти, безшумни, регулируеми и мобилни 3D масажни ръце, които му позволяват да направи цялостен масаж на гърба.

Специалната технология на масажния стол FOCUS II включва предварително сканиране на потребителя. Независимо от височината на тялото, този фотьойл се адаптира подходящо, така че да масажира врата и да направи изключителен масаж с рефлексотерапия - масаж на ходилата.

Тройните ролки за масаж на ходилата стимулират нервните центрове. Масажът се извършва с помощта на плака, снабдена с ролки, а приставката за краката се удължава, за да отговаря на различните височини на тялото. Тази функция е изключително подходяща за хора, които имат болки в краката или прекарват много време в изправено положение.

Персонализираният масаж е възможен благодарение на технологията, която позволява да се регулира масажния механизъм. Може да се избере разстоянието между масажните ролки, предпочитаната масажна скорост, дълбок масаж на шията или функцията за масаж чрез разтриване, за да се коригирате стойката на тялото.

Масажът в офиса повишава фокуса и продуктивността!

Нагревателна система

Подгряващата функция акцентира върху ефективността на масажа. Той премахва студа през зимата и понякога неприятното охлаждане в климатизираните стаи през лятото. С тази вградена подгряваща функция, FOCUS II се превръща в един от най-комплексните столове за масаж на пазара. Функцията за нагряване на гърба използва въглеродни влакна като източник на инфрачервено подгряване.

Масаж с въздушни възглавници

Паравертебралните мускули поддържат гръбначния стълб и тяхното правилно масажиране може да подобри не само стойката, но и цялостната подвижност на тялото. Въздушните възглавници на масажния стол FOCUS II в областта на раменете фиксират правилно тялото в облегалката на стола. Ръцете и дланите, които се натоварват много особено при непрекъсната работа на клавиатура или технология, която изисква ръчен труд, отпочиват благодарение на въздушните възглавници, които спазват извивката на човешките ръце. Такива елементи се грижат и за краката. Въздушни възглавници с различни форми обгръщат изцяло прасеца, глезена и стъпалото. Функцията за компресиращ масаж с въздушни възглавници стимулира акупресурните точки.

Спестяване на пространство

Креслото на FOCUS II е предназначено за малки пространства. Когато масажния стол е в работен цикъл, необходимо е разстояние само 5 см. от задната стена. Това го прави изключително функционален за различни по площ офиси, дори когато пространството е ограничено. 3D система от масажни ролки, дистанционно управление с поставка, захранване на телефон с помощта на USB порт и гласова команда за управление –тези допълнителни удобства осигуряват пълноценно преживяване и наслада. Вградена аудиосистема дава възможност фотьойла да се свърже посредством Bluetooth връзка с телефон, таблет или лаптоп, за да се слуша любимата музика или подкаст по време на масаж.

Масажният стол спестява пари и време

Уелнес предимствата за служителите вече не са новост. Ангажирането на специалисти, които идват на място обаче преди всичко са свързани с време. Време, в което те да дойдат до офиса и фиксирано време, което екипът е необходимо да отдели за масаж. Допълнително е важно да се отдели пространство за провеждане на масажа и разбира се всеки масаж се заплаща. Масажният стол в офиса спестява всички тези усилия и екипът може просто да се отпусне, дори за кратка почивка, когато графикът го позволява.

Осигуряването на най-добрия масажен стол за служителите, който да използват, когато се чувстват тревожни или изпитват болка им позволява да са по-пълноценни, спокойни и фокусирани. Щастливият екип е сигурен белег за положителна работна култура и по-голямо задържане на персонала.

Отговорният работодател иска да изведе благосъстоянието на служителите си на следващото ниво. Великденската промоция на Komoder България е активна до 30-ти април. Пълната гама от масажни столове може а бъде разгледана в сайта или да се заяви посещение за тест в шоурума на марката в София.