Видове аксесоари за масаж
Как да облекчим мускулните болки и схващания в домашни условия?

Как да облекчим мускулните болки и схващания в домашни условия?

Ако продължавате да работите от комфорта на своя дом, извършвате тежък физически труд или такъв, който изисква напрягане на определени мускули и зони, със сигурност сте се сблъсквали с болки в кръста, врата, раменете, а дори и очите.

Експертите от лидера на пазара за масажни столове - Komoder, ни дават съвети какви уреди да използваме, в зависимост от нашите оплаквания и проблеми. До края на месец април тече великденската промоция на марката, в която апаратите за масаж и облекчение на различни видове болка са с намалена цена. Повече информация и техническите им спецификации може да откриете на сайта на Komoder.

Много от хората, които работят от вкъщи изпитват болки в кръста и гърба, а множеството часове пред компютъра оказват и негативен ефект върху зрението. Очите страдат от синята светлина, която мониторите на.

компютрите и телефоните ни излъчват. В следствие на това, те се зачервяват, започват да парят, напрягат се, а това води до главоболие. Ако работите от своя дом и вместо на бюро, лежите на дивана или на леглото, това ви гарантира лоши последствия за болка в кръста и врата.

Други фактори, които могат да повлияят негативно на благосъстоянието ни са: типа стол, на който работим; височината на стола спрямо височината на бюрото; позицията на компютъра и мониторите; стойката, която заемаме, както и колко често ставаме от работното си място за почивка.

Проучване на Frontiers in Public Health - водеща отворена научна платформа, показва, че липсата на движение и активен начин на живот води до мускулно-скелетни болки, каквито могат да бъдат тези във врата, раменете и кръста. Заключенията, които се правят в изследването, сочат, че в професиите, които предполагат седяща позиция дълго време, служителите са изложени на нарастващи професионални опасности.

В динамичния свят, в който живеем, често пъти не остава време, в което да се погрижим за себе си и своето здраве, а много от работодателите нямат решение за този проблем или не знаят как да насърчават физическата активност на работното място. Това води до задълбочаване на проблема. В такива случаи е най-добре да потърсим алтернативни варианти, чрез които да намалим болката и да отпуснем своите мускули.

Poza ochelari

Масажор за врат

Масажорите за врат приличат на яка, която извършва масаж тип „месене“. С всяко завъртане на масажните глави те размачкват мускулите под различен ъгъл и имитират сложните движения на професионален масажист. Масажиращите възглавници са предназначени за масаж на горната част на гърба и на кръста. Хубавото на този тип масажори е, че са лесно преносими и може да ги използваме както у дома, така дори и в офиса.

Шиацу масажор за врат и гръб D180 на Комодер може да използвате където и да се намирате, защото уредът извършва масаж не само на врата, но и в зоната на раменете или лумбалната област. Масажорът използва нагревателно устройство и въртящи се масажни глави. Те са способни да обхванат цервикалните мускули и да премахнат напрежението в тях.

Poza d180

Масажор за стъпала

Не се изненадвайте, когато някой ви предложи масаж на краката, ако страдате от различни проблеми или болки. Масажът на стъпалата засилва кръвообращението, което спомага за заздравяването и поддържа мускулите и тъканите здрави. Такъв тип масаж е препоръчителен, ако имате проблеми, които допринасят за лошо кръвообращение или увреждане на нервите. Според експертите на Komoder масажът на краката също оказва положително влияние върху нервната система. Например при силен стрес, масажът успява да го намали и да повиши енергията. Професионалните услуги на масажистите могат да бъдат скъпи и не всеки може да си ги позволи, но това не означава, че такъв масаж не може да бъде извършен и в домашни условия.

Напротив, най-лесният и удобен начин е чрез масажор за ходила, който да стимулира нервните центрове на ходилата. Масажор за ходила C32 на Комодер използва 3D масажна технология. Тя предоставя изящно масажиране на стъпалата и глезените. Устройството е разработено с цел фокусиран масаж. Неговата цел е перфектното стимулиране на нервните центрове на ходилата и има загряваща функция. Предпочитан е от хора, които страдат от плоскостъпие, масажира мускулите на свода, глезените и прасците.

Масажиращи очила Komoder

Масажиращи очила

Страдате ли от уморени, сухи, раздразнени очи? Изпитвате ли напрежение или имате двойно виждане след дълъг работен ден? Ако не намирате начин, по който да успокоите очите си, може да потърсите решение в масажиращи очила. Защо? Масажирането на точките на натиск около очите може да подобри значително здравето на очите, особено ако изпитвате напрежение, следствие от дълго стоене пред екран. Масажиращите очила използват масажна система с въздушни възглавници, които покриват лицевата мускулатура и я отпускат. Освен че предотвратява мигрената, използването на масажор за очите и слепоочието влияе положително върху менталното ни състояние, като успокоява ума.

Масажиращи очила Komoder - масажор за лице предлагат набор от режими на масаж, настройки на топлината и музикални опции. Друго предимство е детоксикацията. Лимфният дренаж и увеличеният приток на кръв през шията са от решаващо значение за елиминирането на отпадъците от тялото. Масажът на очите и главата също може да помогне при безсъние, както и да облекчи симптомите на тревожност и депресия.

Болките в кръста, раменете, очите и гърба могат да повлияят, както на нашето физическо, така и на психическото ни здраве. Благодарение на множеството полезни свойства на уредите, може да облекчим болката в нужните области и да предотвратим сериозни професионални травми, както и да си подарим нужното време за почивка, в което да се погрижим за тялото и ума си.

До 30-ти април, в рамките на Великденската промоция на Komoder в България може да закупите с отстъпка тези и други уреди. Повече информация ще откриете на сайта на Komoder.