Видове масажори и уреди за масаж

Натовареното ежедневие, от което всички сме част, често си казва думата. Появява се умора, напрежение и болки в мускулите на тялото. В такива моменти е важно да си обърнете внимание. Разбира се, за болките в мускулите може да има ред причини, които да носят отговорност. Но във всички случаи поуката е само една - грижа за тялото с помощта на отпускащи масажи.

Тук обаче вероятно ще възникне въпросът "Какъв масажор за тяло да си купя?". В следващите редове ще ви разкажем защо масажът е от такава важност, какви са най-подходящите видове масажори и как да изберете правилния, съобразен с вашите нужди.

Защо масажът на тялото е толкова важен

Преди да ви споделим какъв масажор за дълбок масаж на тялото е най-добре да си закупите, ще ви разкажем малко по-подробно за ползите от масажирането. Вече ви споменахме за страничните ефекти на ежедневния стрес - болки в гърба, кръста, безпокойство и редица други симптоми. Масажите обаче лесно облекчават тялото и намаляват нивата на стрес в организма. По този начин лесно може да подобрите качеството си на живот и да се чувствате спокойни, уравновесени и здрави всеки ден.

А ако работата ви е свързана с продължително седене на бюро и пред компютър, вероятно вече сте започнали да усещате последиците от това - чести схващания във врата, изтръпвания на краката, проблеми в гърба и дори разширени вени. Ако някой от описаните симптоми ви тормози, може би не е лоша идея да помислите за масажор. Освен че ще отпусне стегнатите мускули, ще премахне болката и ще ви освободи от стреса, добрият масажор ще ви енергизира, релаксира и ще подпомогне да подобрите качеството на съня си. Ако се чудите защо масажите едновременно енергизират и релаксират, отговорът се крие в подобряването на циркулацията на кръвта - блокираните зони се освобождават и кръвта вече може свободно да се движи из цялото тяло. По този начин се подобрява и работата на белите дробове и се улеснява дишането.

А освен всичко изброено до този момент, няма как да пропуснем да споменем и това, че добрият масаж действа подмладяващо на кожата, защото ѝ помага да се изчисти от токсините и по този начин ѝ придава по-свеж и подмладен вид. Всички тези ползи определено не са нито за изпускане, нито за подценяване. За да се радвате на по-щастливи дни, без схващания и болежки, не забравяйте да се грижите за тялото си.

Видове уреди за масаж

Масажите са полезни, но кой може да отдели времеви и финансов ресурс да посещава масажист всекидневно? За съжаление, отговорът тук клони към минимален брой хора. За щастие обаче, в наши дни може да си осигурите дневната доза релаксация с помощта на масажор. Науката се развива с изключително бързи темпове и се е погрижила да създаде най-различни видове масажори, които да облекчат проблемите ви и то в домашни условия. Затова нека разгледаме и обсъдим най-разпространените уреди за масажи.

Шиацу масажор

Един от все по-разпространените видове масажори е Шиацу масажорът. Познат е още като масажна яка и най-голямото му предимство е, че е лесно преносим и може да се използва по всяко време от всяко място. Подходящ е именно за хора, които водят по-заседнал начин на живот и за тези, които често страдат от болки във врата, раменете и лумбалната област.

Масажорът е съставен от масажни глави, които обхващат цервикалните мускули и лесно намаляват напрежението в тях. Всяко едно завъртане на главите размачква мускулите под различен ъгъл, имитирайки движенията на масажистите. Може да го използвате вкъщи, в офиса и дори в колата, като го включите към запалката на автомобила. А най-хубавото е, че посоката на въртене на главите може да бъде променяна за максимално удобство и облекчение.

Масажор за лице

"Какъв масажор да си купя за отпускане на лицевите мускули?" е въпрос, който сме чували твърде често. За щастие, веднага можем да се включим с предложение, което ще ви помогне със стегнатите мускули на лицето. Масажиращите очила на Комодер са съставени от въздушни възглавници, които покриват лицевата мускулатура и освобождават напрежението в слепоочието и очите, като по този начин могат да повлияят и положително срещу главоболието и неразположението след работа.

Масажорите за лице ще релаксират лицевите мускули, като по този начин ще увеличат кръвотока и ще улеснят движението на лимфата. Масажиращите очила имат и нагревателно устройство, което може да се регулира с помощта само на един бутон. Ако искате да намалите насъбралото се напрежение, чувството на тревожност и да се справите с безсънието, заложете на масажиращи очила.

Масажен стол

Ако разполагате с повече пространство у дома, въобще няма нужда да се чудите какъв масажор да изберете. Отговорът е повече от ясен - масажен стол. Няма по-добър масажор за дълбок масаж на тяло от един иновативен и удобен стол. Специално създадени да докарат тялото до състояние на пълен релакс, масажните столове предоставят опции за размачкване на всички части от тялото - от врата до ходилата. С тях имате възможност да регулирате и персонализирате функциите спрямо вашите нужди - посока на въртене, интензивност на масажиране, област на тялото и много други.

В зависимост от нуждите си, може да избирате измежду многото различни функции, които масажните столове предлагат - инфрачервено затопляне, S-образни шини и още други интелигентни системи.

Масажор за крака

Мястото, с което разполагате, не може да побере масажен стол, но пък вие упорито желаете да се справите с болките и сковаността в краката? Сред всички видове масажори на пазара, съществува и такъв, който е много по-компактен от стола, и същевременно ще свърши основната си задача - да затопли краката ви и да ви масажира така, както един истински професионалист би. Правилно предположихте, става дума за масажор за крака. А още по-хубавото е, че масажори от този вид могат да регулират горната си част, за да масажирате желаната от вас зона на долните крайници - колене, прасци или ходила. За максимален ефект, може да изберете и интензивността, и скоростта на масажните глави.

Уред за масаж на стъпалата и ходилата

Ходилата са сред най-напрегнатите части от тялото. Всекидневно те понасят голям обем тежест и в резултат на това имат нужда от заслужена награда - фокусиран масаж с помощта на масажор за крака. Основната му цел е свързване със стимулация на нервните центрове на ходилата с помощта на загряваща функция. Може да се възползвате от предварително дефинираните масажни програми и да изберете най-подходящата за вашите ходила.

Масажорът разполага с ролки за всяко стъпало, чиято основна цел е подобряване на кръвообращението. Това прави уредите подходящи и за хора, страдащи от плоскостъпие. Ролките стимулират мускулите на свода и по този начин оказват положително влияние на стъпалата.

Как да изберете подходящия масажор спрямо нуждите си

Тук вероятно в главата ви е възникнал и следващият въпрос - "Какъв масажор да избера за моите нужди?" В следващите редове ще ви споменем няколко фактора, които трябва да вземете предвид, когато избирате вида масажор, в който желаете да инвестирате.

Сред най-важните неща е да проверите доколко лесен и интуитивен е масажорът за използване. Не искате да губите времето си вечер в нещо, което трудно се използва. Не забравяйте да проучите пазара и да заложите на продукт, който ще отговаря максимално на изискването ви за цена-качество. Повече съвети ще откриете в специално разписаната ни за целта статия - тук. Най-важното нещо, което трябва да обмислите обаче, е каква е причината да си вземете масажор и какво ще лекувате с него.

Какъв масаж е подходящ за болки в кръста

Болката в кръста може да се дължи на редица причини - внезапни усуквания, неподходяща поза, травма, дискова херния и какво ли още не. Чувството е неприятно, а болката понякога може да е толкова силна, че да ограничава движението. За да облекчите симптомите, имате нужда от редовно масажиране. Какъв масаж е подходящ за болки в кръста, а също и други полезни съвети, ще откриете в тази статия.

Масажор за дълбок масаж на тяло

Ако често изпитвате болки в гърба, то тогава се нуждаете от масажор за дълбок масаж на тяло. Болката в гърба може да идва от болки в шията, долната част на гърба или в гръдния отдел и средната част на гърба. За да разберете причините за този вид болка, а също и как да се предпазите, може да прочетете специалната ни статия по въпроса.

Масаж при болки в краката

Болките в краката могат да обхванат най-различни зони - прасци, бедра, стъпала или пети. Какви са подходящите начини за справяне, добра идея ли е да се движите повече и какъв вид масажор е най-подходящ в този случай, ще откриете тук.

Болки във врата - какъв уред за масаж е подходящ

Шиповете във врата могат да бъдат изключително болезнени, особено в случаите на обостряне. Възможно ли е лечението им без лекарства и подходящ ли е шиацу масажорът в такива ситуации, може да прочетете в ттази статия.

Подарете си релакс с масажор от Комодер

Ако сте в търсене на подходящия масажен уред, Комодер е правилното място за вас. В нашия магазин ще откриете богато разнообразие от различни видове масажори, всеки от които се специализира в определена зона, грижейки се за подобряване на състоянието ѝ. Изберете масажор на конкурентни цени с високо качество от Комодер още днес.

Заключение:

Неусетно стигнахме финала на нашата статия. Надяваме се, че в нея сте открили отговорите на всичките си въпроси. Не забравяйте винаги да си отделяте малко време за релакс, в което да се погрижите за тялото си. А ако темата за масажиране на тялото ви е интересна, посетете блога ни, където ще откриете още интересни материали в това направление.