Най-добри масажори за 2022



Най-добри масажори за 2022

Хубавият масаж има много предимства за здравето и общото благосъстояние на тялото, без значение дали се извършва от човек, или масажор. Ще изброим само няколко предимства: има релаксиращ ефект; намалява напрежението; понижава кръвното налягане; облекчава мускулната болка.

Изкуството на масажа може да бъде проследено до Древен Китай - 2700 г. пр. Н. Е. Днес, благодарение на технологичния напредък и иновациите, е по-лесно да се насладите на перфектни масажни техники във вашия дом чрез покупка на добър масажор.

Освен практични и удобни, масажиращите уреди ви струват по-малко, отколкото бихте похарчили за професионален масажист в дългосрочен план. Но как да разберете дали получавате най-добрия масажор?

Какво е масажор

Това е уред за масажиране, който симулира движенията на професионален масажист. С натискането на един бутон можете да включите устройството и да го използвате върху определена област от тялото.

Масажорът е предназначен да отпусне мускулите ви, независимо дали краката ви са изморени от бягане, вратът ви е напрегнат от седенето в офиса, или ви боли кръстът от прекалено много домакинска работа.

Съществуват различни видове масажиращи уреди, които са предназначени за конкретна цел. Най-разпространени са следните видове: шиацу масажор; масажиращ стол, уреди за масаж на краката и ходилата; масажиращи очила и други.

Как да изберем най-добрия масажор според нашите нужди

Основното предназначение на всеки масажор е да подобри настроението и да облекчи хроничната болка. В днешно време може да видите, че на пазара има много и различни масажиращи уреди. От тях най-голямо внимание привличат електрическите масажори, поради наличието на автоматичен процес.

Многото възможности може да ви объркат, затова сме ви подготвили инструкции за избор и списък с най-добрите масажори за 2022.

Така че нека ги обсъдим по-долу:

1. Размер

Когато купувате масажно устройство, трябва да направите правилния избор. Размерът на масажното оборудване е важен фактор. Големият масажор изисква повече пространство за съхранение, но в някои случаи е идеален за достигане до източника на болката.

2. Форма

Формата е от съществено значение при избора на най-добрия масажор. Трябва да се уверите, че уредът може да достигне дълбоката мускулна тъкан, за да намали болката.

3. Техника на масажиране

Ударната техника помага при дълбокотъканни масажи. Но тези, които търсят по-лека интензивност, може да не я харесат.

Шиацу е японска масажна техника, която пресъздава движенията на ръцете възможно най-близо.

Техниката за месене е подходяща, ако се нуждаете от масаж на краката и цялостен масаж на тялото.

Функции

Най-добрите масажори имат функция за загряване, защото топлината блокира сигналите за болка и стимулира сетивата. Страхотна възможност да облекчите болката. Някои масажни устройства предлагат допълнителна вибрационна функция, която спомага за допълнително намаляване на мускулната болка.

Автоматичното изключване осигурява защита от прегряване и прекомерно масажиране. Ако имате таймер, тогава масажът ще бъде много по-лесен.

4. Цена

Всеки иска да има добър масажор на достъпна цена. Колкото повече функции искате, с толкова по-голям бюджет трябва да разполагате.

5. Трайност и надеждност

Най-добрите масажори се изработват от полимер с високо качество, благодарение на което са леки, но здрави. Те гарантират издръжливост и здравина в продължение на години.

6. Удобен за употреба

За най-добрите масажори е присъщо лесното управление, за да започне вашият масаж мигновено. Колкото и функции да имат, всички те се управляват без да ви се налага да прекъсвате масажа.

7. Масажни глави

Най-добрите масажори разполагат с множество масажни глави, които са ефективни за различни видове масажи, което позволява повече гъвкавост.

Електрически или безжични

Кабелните устройства се включват в контакта и не е необходимо да имат батерия, докато безжичните са преносими, така че след като заредите батериите им, можете да ги използвате навсякъде.

Списък със 10 от най-добрите масажори, които може да закупите

Сортираме ги по вида на масажа, който извършват, за да ви насочим към най-добрия масажор за вашите нужди.

Този списък е съставен въз основа на личен опит от продукти с най-добри отзиви за обща удовлетвореност на клиентите. Нека видим кои са: 

Шиацу масажор D180

Можете да използвате този масажор практически на цялото си тяло. Поставете ръце в презрамките, за да контролирате натиск за по-дълбок или по лек масаж.

Масажиращият уред разполага с копчета за лесно управление на всички функции, като промяна посоката и скоростта на въртене на масажните глави и старт/стоп на затоплянето.

Поставете шиацу масажора около прасците или краката си или го използвайте в областта на кръста за облекчение на болки в долната част на гърба. Поставете го на врата и раменете, за да се отървете от главоболието и напрежението.

Уред за масаж на краката Komoder C30

Добре известен факт е, че масажът ви помага да се възстановите по-бързо след тренировка. Изследванията показват, че както той, така и вибрационната терапия значително намаляват болезнеността на мускулите, както и времето за възстановяване след натоварване.

Но знаете ли, че масажорът за крака и прасци може да намали вредните последици от седенето или стоенето за дълги периоди от време? Липсата на подвижност, често срещана при работещите на бюро, може да причини умора на краката, спазми, оток и разширени вени.

Като такъв, добрият масажор Komoder C30 ще направи много повече за вас, отколкото да отпусне краката и прасците след продължителен работен ден или интензивна тренировка. Той предлага възможност за масажиране на коленете и има ролки за масаж на ходилата.

Уред за масаж на ходилата и стъпалата Komoder C32

Ходилата ни са нашата основа. Стоим цял ден, вървим с километри, затваряме краката си в гипс, наречен обувки, които намаляват чувствителността и сензорната обратна връзка.

Затова заемете позиция и се възползвайте от успокояващите предимства на най-добрия масажор за ходила и стъпала Komoder C32. Това специално масажиращо устройство е подходящо дори за хора чувствителни към гъдел. Въздушните възглавници обгръщат стъпалата, загряват и стимулират акупресурни точки, помагайки за облекчаване на болката.

Това е най-добрият масажор за тези, които са изправени цял ден на крака, докато работят.

Масажиращи очила Komoder

Тази сгъваема преносима джаджа за масаж предлага много функции. Освен леки и нежни движения, масажиращите очила за очи и слепоочия ви предлагат топлинен компрес, благодарение на функцията за нагряване.

Въз основа на традиционната китайска медицина този масажор масажира така наречените очни акупресурни точки на Меридиан. Това се прави чрез въздушна компресия, за да симулира месене и шиацу техники, и да се намали стреса в слепоочията и мускулите на околоочните кухини.

Масажиращи очила Komoder предлагат възможност за възпроизвеждане на музика, посредством bluetooth връзка и вградени високоговорители.

Масажен стол PRIME

Когато искате да се потопите изцяло във възхитителните ползи от масажа в уюта на вашия дом, най-добрият масажор за това е масажен стол PRIME. Със своята интелигентна функция за 3D сканиране той оптимизира своите масажни техники и движения според вашата височина.

Масажен стол PRIME предлага голямо разнообразие от предварително програмирани техники за масажиране, като Интензивен натиск; Дълбок шиацу; Ритмични удари; Деликатно разтриване и други, които стартирате с едно натискане.

Какво ще кажете за режима на “нулева гравитация”. Известно е, че масажните столове, особено тези с нулева гравитация, помагат на тялото, включително за засилване на имунитета, подобряване на кръвообращението, подпомагане на дишането и оксигенирането на крайниците на тялото.

Масажен стол Luxury

Не позволявайте на лъскавата черна кожа и добрия външен вид да ви заблудят: този масажен стол е нещо повече от красива мебел.

В допълнение към различните настройки за масаж и осем масажиращи глави по цялата област на тялото - ръцете, раменете, седалището и краката, ще харесате възможностите за накланяне и “нулева гравитация”. Тялото ви ще е наклонено, поставяйки краката ви по-високо от нивото на сърцето.

Столът предлага компресионен масаж на цялото тяло, който може да се управлява с автоматични настройки или ръчно. Оборудван е с нагряваща система за затопляне на бедрата, гърба или на цялото тяло.

Изключително успокояваща е масажната функция за месене, която симулира ръцете на професионален масажист. Масажният стол има bluetooth аудио система и вградени високоговорители, за да слушате релаксираща музика.

Масажен стол Focus II

Този стол предлага масаж на цялото тяло с осем ролки на врата и гърба и въздушни възглавници за раменете, ръцете, бедрата и прасците и въздушна възглавница и ролки за интензивен масаж на краката.

Той също така е оборудван с нагревателна система и разполага 12 автоматични програми и 6 вида масаж. С натискане на един бутон преминава в режим на “нулева гравитация”, което ви кара да се чувствате практически безтегловни.

Масажен стол Victoria II

Victoria II е масажен стол от ново поколение. Той разполага с 8 автоматични програми и предлага 5 различни вида масаж, които ще отговорят на всички ваши очаквания. Всичко това се постига благодарение на вградените 4 интелигентни ръце, които използват 3D технология, за да ви накарат да се почувствате сякаш ви масажира истински професионалист. Масажният стол е оборудван със специална технология, която сканира потребителя. Това му позволява да се адаптира към вашата височина, осигурявайки ви изключителен и персонализиран масаж на цялото тяло.

Масажният стол Victoria II е оборудван с функция рефлексотерапия. Тя помага за стимулирането на нервните центрове. Масажът се извършва с помощта на плака, снабдена с ролки, а приставката за крака се удължава, за да отговаря на височината ви. Това масажно кресло бързо ще се превърне в любимото ви средство за отпускане и релаксация.

Масажен стол Adriatica 4D

Масажният стол Adriatica 4D е вашият личен неуморен масажист в дома ви. Той ви предлага 12 програми, 6 вида масаж и 6 различни нива на интензивност, от които може да избирате. Оборудван е с комплект от интелигентни 4D механични ръце, които се адаптират към вашите параметри и заемат положение спрямо позицията на раменете ви.

По време на масажа може да се насладите на приятна музика, която може да възпроизвеждате от своя смартфон, таблет или лаптоп. Столът разполага с набор от тонколони, вградени в облегалката, които се свързват с Bluetooth към вашето устройство. Слушането на прията музика ще направи масажа още по-релаксиращо и разтоварващо преживяване.

Масажният стол Adriatica 4D включва таблет с LED сензорен екран, който ви позволяват изцяло да персонализирате изживяването според вашите нужди и предпочитания. Можете сами за избирате нивото на интензивност на масажните ролки, както и лесно да регулирате дълбочината на натиска им, с помощта на джойстика, който се намира на десния подлакътник.

Масажен стол Titan II

Titan II най-новият масажен стол на Komoder, който съчетава иновация, удобство и стил. Той е единственият модел, предлагащ цели 24 автоматични програми, 6 техники на масаж и 5 нива на интензивност на масажните ролки.

Масажът на ръцете и дланите се извършва чрез шиацу приставки, които отпускат напрегнатите мускули и облекчават болката. Столът разполага с 8-инчов LED сензорен таблет, с който може да контролирате изцяло масажа спрямо своите предпочитания. Джойстикът за 3D интензивност ви позволява да регулирате настройките по време на процедурата, бързо и лесно.

Масажният стол Titan II разполага с 4 вградени високоговорителя и Bluetooth връзка. Свържете го към някое от устройства си, за да се насладите на релаксираща музика по време на масажа. Освен това на десния подлакътник ще откриете и място, където можете безжично да зареждате своя смартфон.