7 ползи от масажа, за които не подозирате7 ползи от масажа, за които не подозирате

Масажът често се възприема от хората като луксозна процедура, която не всеки може да си позволи както финансово, така и като време. Той обаче е много повече от SPA-процедура, и крие неподозирани ползи за цялостното ви здравословно състояние. Неслучайно масажните техники са се използвали още преди хилядолетия от древните цивилизации и през вековете са ставали все по-разпространени и практикувани.

Натовареното ежедневие обаче не бива да бъде повод да лишавате тялото си от ползите от масажа. За щастие, днес съществуват множество техники и уреди, които и в домашни условия могат да ви донесат същите ползи от масажа, каквито носят и посещенията при професионалист.

Какви са различните видове масаж

Съществуват много видове масаж, които се различават по своя произход, спецификата на техниките и целта. Някои от най-често срещаните масажи, които се предлагат в почти всички масажни студиа и СПА центрове, са следните:

  • Лечебен масаж;
  • Масаж на цялото тяло;
  • Масаж на зона от тялото (лице, гръб, ръце, крака);
  • Антицелулитен масаж;
  • Спортен масаж;
  • Ароматерапевтичен масаж;
  • Тайландски масаж;
  • Масаж с вулканични камъни;
  • Рефлексотерапевтичен масаж.

Добре е да се запознаете предварително с различните видове масажи и кога се прилагат, за да може да направите възможно най-добрия избор за себе си!

7 ползи от масажа, за които не подозирате

Какви са ползите от масажа за нашето здраве

Още преди хиляди години древните цивилизации са открили масажа и ползите, които той носи на човека. Някои от неговите положителни влияния върху организма са широко известни, но има и такива, за които не всеки знае. Затова ние, от Komoder, ще ви представим 7 от най-важните ползи на масажните техники за физическото и психичното здраве, за част от които е възможно дори не подозирате!

Отпуска стегнатите мускули

Движенията, които се използват при масажа, отпускат мускулите, намаляват болката и премахват натрупалото се в тях напрежение. След тежка тренировка или при наличието на силна мускулна треска, масажът е най-доброто и ефективно решение за справяне с болката в мускулите. Той също така помага и за отпускането на тялото и го прави по-гъвкаво, както и създава чувство за лекота. Освен това масажът подобрява и кръвообращението.

Премахва болката

Масажът повишава кръвопотока към местата, където се чувства болка, и това води до намаляване възпалението и по-бързо възстановяване. Той е изключително ефикасен при болки в гърба, кръста и раменете, свързани с физическа работа или с прекалено дълго време, прекарано в седнало положение. Не забравяйте, че липсата на движение и заседналият начин на живот са основните причинители за болка и неправилна стойка. Също така масажната техника може да действа болкоуспокояващо и в много от случаите на главоболие и мигрена.

Противодейства на вредите от заседналия начин на живот

В днешно време много от хората работят в офис, където прекарват дълги часове, седнали през компютъра. Тази обездвиженост носи множество вреди на тялото и причинява болка и дискомфорт в гърба и раменете. Но ако по-редовно прилагате масаж на тези зони, то тогава ще подсилите гърба, ще подобрите стойката си и няма да усещате болка и напрежение след поредния дълъг работен ден.

7 ползи от масажа, за които не подозирате

Бори се с безпокойството и стреса

Когато сте подложени на стрес, отделянето на хормона кортизол в тялото се повишава. Това води до редица последици за организма, включително и до по-сериозни болестни състояния. Масажът действа релаксиращо и успокоява както тялото, така и ума. Научно доказано е, че той намалява производството на кортизол в организма и води до отделяне на един от хормоните на щастието - серотонин. По време на процедурата човек се отпуска, забравя за всички проблеми и се наслаждава напълно на спокойствието и облекчението в тялото.

Подобрява съня

Масажът оказва влияние на делта вълните в мозъка, които спомагат за навлизането му във фаза на по-дълбок и качествен сън. След като мускулите на тялото са отпуснати, а безпокойството и тревожността са намалели, съвсем нормална е и появата на желание за сън. Именно това е причината по време на процедура някои хората да се отпускат до такава степен, че да заспят. Масажът помага на страдащите от безсъние и трудно заспиващите, както и на хора, които не си набавят нужното количество качествен сън, или страдат от

Повишава тонуса и настроението

Всеки, който е бил на масаж поне веднъж, знае, че след приключването на процедурата усеща осезаема разлика в тонуса и настроението. Чувството на спокойствие и жизненост се дължи на факта, че по време на масаж циркулацията на кръвта се повишава и по този начин целият организъм се насища с кислород, а всички зони на блокаж се отключват. Освен релаксация и спокойствие, след края на масажа се усеща тонизиране и прилив на енергия.

7 ползи от масажа, за които не подозирате

Подобрява имунитета

Освен всички изредени досега ползи, редовният масаж има още едно много важно предимство - той подобрява имунитета. Това се случва, защото масажната техника спомага за образуването на повече бели кръвни клетки и стимулира потока на лимфа в тялото. Това води до стабилност и подобряване на имунитета и на общото здраве. През сезона на вирусните инфекции се препоръчва правенето на серия от масажи, които ще помогнат на

Ползите от масажа идват у дома с Komoder

Както вече сами се убедихте, ползите от масажа са многобройни. Ако и вие искате да поглезите тялото и ума си, като редовно се възползвате от всички гореизброени ползи от добрия и качествен масаж, но нямате нужното времето за това, не се притеснявайте! Не е нужно винаги да прибягвате до услугите на професионалист, защото с помощта на Komoder може да си направите собствено кътче за процедури у дома! Така винаги, когато имате нужда да се отървете от насъбралото се напрежение, ще може да си направите релаксиращ и отпускащ масаж в собственото си жилище, докато си почивате!

7 ползи от масажа, за които не подозирате

На нашия сайт ще откриете няколко вида масажни столове с гарантирано качество и добра цена, които бързо ще се превърнат в любимия уред на всички в семейството. Съвременният им дизайн подхожда на всеки интериор и няма да бъде трудно да им намерите място в дома си. Всеки път, когато пожелаете, ще имате възможността да се отпуснете в масажния стол и да му позволите да ви загрее и масажира в избраните от вас зони!

Komoder предлага също така и уреди за масаж, които се фокусират върху отделни части от тялото. С масажора за гръб бързо ще облекчите болките в гърба и раменете след дълъг работен ден. Масажорът за ходила ще ви помогне да се преборите с болката и умората в краката, а загряващата му функция е чудесен вариант да се стоплите през студената част от годината след цял ден, прекаран навън. Масажорът за лице от Komoder е високотехнологичен уред, който ще ви помогне да отпуснете лицето и очите си след дълъг ден пред компютъра и ще успокои ума ви.

7 ползи от масажа, за които не подозирате

След като ви изброихме 7 изключително важни и вероятно неочаквани ползи от масажа, убедени сме, че ви се прииска да се подложите на една процедура още сега! Редовният масаж влияе положително както на физическото, така и на психичното състояние. Ето защо трябва по-често да си доставяте това удоволствие. В забързаното ежедневие обаче не всеки има време да залага на услугите на професионалист. Затова ви препоръчваме да оборудвате жилището си с масажен стол или друг уред, който ще ви бъде под ръка. Така винаги, когато пожелаете, ще може да си направите професионален масаж, без да напускате дома си!