7 ползи от масажа, за които не подозирате

7 ползи от масажа, за които не подозирате!

Масажът често се възприема от хората като луксозна процедура, която не всеки може да си позволи както финансово, така и като време. Той обаче е много повече от SPA-процедура, и крие неподозирани ползи за цялостното ви здравословно състояние. Неслучайно масажните техники са се използвали още преди хилядолетия от древните цивилизации и през вековете са ставали все по-разпространени и практикувани.

Натовареното ежедневие обаче не бива да бъде повод да лишавате тялото си от ползите от масажа. За щастие, днес съществуват множество техники и уреди, които и в домашни условия могат да ви донесат същите ползи от масажа, каквито носят и посещенията при професионалист.

Какви са различните видове масаж

Съществуват много видове масаж, които се различават по своя произход, спецификата на техниките и целта. Някои от най-често срещаните масажи, които се предлагат в почти всички масажни студиа и СПА центрове, са следните:

  • Лечебен масаж;
  • Масаж на цялото тяло;
  • Масаж на зона от тялото (лице, гръб, ръце, крака);
  • Антицелулитен масаж;
  • Спортен масаж;
  • Ароматерапевтичен масаж;
  • Тайландски масаж;
  • Масаж с вулканични камъни;
  • Рефлексотерапевтичен масаж.

Добре е да се запознаете предварително с различните видове масажи и кога се прилагат, за да може да направите възможно най-добрия избор за себе си!

7 ползи от масажа, за които не подозирате!

Какви са ползите от масажа за нашето здраве

Още преди хиляди години древните цивилизации са открили масажа и ползите, които той носи на човека. Някои от неговите положителни влияния върху организма са широко известни, но има и такива, за които не всеки знае. Затова ние, от Komoder, ще ви представим 7 от най-важните ползи на масажните техники за физическото и психичното здраве, за част от които е възможно дори не подозирате!

Отпуска стегнатите мускули

Движенията, които се използват при масажа, отпускат мускулите, намаляват болката и премахват натрупалото се в тях напрежение. След тежка тренировка или при наличието на силна мускулна треска, масажът е най-доброто и ефективно решение за справяне с болката в мускулите. Той също така помага и за отпускането на тялото и го прави по-гъвкаво, както и създава чувство за лекота. Освен това масажът подобрява и кръвообращението.

Премахва болката

Масажът повишава кръвопотока към местата, където се чувства болка, и това води до намаляване възпалението и по-бързо възстановяване. Той е изключително ефикасен при болки в гърба, кръста и раменете, свързани с физическа работа или с прекалено дълго време, прекарано в седнало положение. Не забравяйте, че липсата на движение и заседналият начин на живот са основните причинители за болка и неправилна стойка. Също така масажната техника може да действа болкоуспокояващо и в много от случаите на главоболие и мигрена.

Противодейства на вредите от заседналия начин на живот

В днешно време много от хората работят в офис, където прекарват дълги часове, седнали през компютъра. Тази обездвиженост носи множество вреди на тялото и причинява болка и дискомфорт в гърба и раменете. Но ако по-редовно прилагате масаж на тези зони, то тогава ще подсилите гърба, ще подобрите стойката си и няма да усещате болка и напрежение след поредния дълъг работен ден.

7 ползи от масажа, за които не подозирате!

Бори се с безпокойството и стреса

Когато сте подложени на стрес, отделянето на хормона кортизол в тялото се повишава. Това води до редица последици за организма, включително и до по-сериозни болестни състояния. Масажът действа релаксиращо и успокоява както тялото, така и ума. Научно доказано е, че той намалява производството на кортизол в организма и води до отделяне на един от хормоните на щастието - серотонин. По време на процедурата човек се отпуска, забравя за всички проблеми и се наслаждава напълно на спокойствието и облекчението в тялото.

Подобрява съня

Масажът оказва влияние на делта вълните в мозъка, които спомагат за навлизането му във фаза на по-дълбок и качествен сън. След като мускулите на тялото са отпуснати, а безпокойството и тревожността са намалели, съвсем нормална е и появата на желание за сън. Именно това е причината по време на процедура някои хората да се отпускат до такава степен, че да заспят. Масажът помага на страдащите от безсъние и трудно заспиващите, както и на хора, които не си набавят нужното количество качествен сън, или страдат от

Повишава тонуса и настроението

Всеки, който е бил на масаж поне веднъж, знае, че след приключването на процедурата усеща осезаема разлика в тонуса и настроението. Чувството на спокойствие и жизненост се дължи на факта, че по време на масаж циркулацията на кръвта се повишава и по този начин целият организъм се насища с кислород, а всички зони на блокаж се отключват. Освен релаксация и спокойствие, след края на масажа се усеща тонизиране и прилив на енергия.

7 ползи от масажа, за които не подозирате!

Подобрява имунитета

Освен всички изредени досега ползи, редовният масаж има още едно много важно предимство - той подобрява имунитета. Това се случва, защото масажната техника спомага за образуването на повече бели кръвни клетки и стимулира потока на лимфа в тялото. Това води до стабилност и подобряване на имунитета и на общото здраве. През сезона на вирусните инфекции се препоръчва правенето на серия от масажи, които ще помогнат на

Ползите от масажа идват у дома с Komoder

Както вече сами се убедихте, ползите от масажа са многобройни. Ако и вие искате да поглезите тялото и ума си, като редовно се възползвате от всички гореизброени ползи от добрия и качествен масаж, но нямате нужното времето за това, не се притеснявайте! Не е нужно винаги да прибягвате до услугите на професионалист, защото с помощта на Komoder може да си направите собствено кътче за процедури у дома! Така винаги, когато имате нужда да се отървете от насъбралото се напрежение, ще може да си направите релаксиращ и отпускащ масаж в собственото си жилище, докато си почивате!

7 ползи от масажа, за които не подозирате!

На нашия сайт ще откриете няколко вида масажни столове с гарантирано качество и добра цена, които бързо ще се превърнат в любимия уред на всички в семейството. Съвременният им дизайн подхожда на всеки интериор и няма да бъде трудно да им намерите място в дома си. Всеки път, когато пожелаете, ще имате възможността да се отпуснете в масажния стол и да му позволите да ви загрее и масажира в избраните от вас зони!

Komoder предлага също така и уреди за масаж, които се фокусират върху отделни части от тялото. С масажора за гръб бързо ще облекчите болките в гърба и раменете след дълъг работен ден. Масажорът за ходила ще ви помогне да се преборите с болката и умората в краката, а загряващата му функция е чудесен вариант да се стоплите през студената част от годината след цял ден, прекаран навън. Масажорът за лице от Komoder е високотехнологичен уред, който ще ви помогне да отпуснете лицето и очите си след дълъг ден пред компютъра и ще успокои ума ви.

7 ползи от масажа, за които не подозирате!

След като ви изброихме 7 изключително важни и вероятно неочаквани ползи от масажа, убедени сме, че ви се прииска да се подложите на една процедура още сега! Редовният масаж влияе положително както на физическото, така и на психичното състояние. Ето защо трябва по-често да си доставяте това удоволствие. В забързаното ежедневие обаче не всеки има време да залага на услугите на професионалист. Затова ви препоръчваме да оборудвате жилището си с масажен стол или друг уред, който ще ви бъде под ръка. Така винаги, когато пожелаете, ще може да си направите професионален масаж, без да напускате дома си!