Масаж в офиса - защо е полезен




office-massage

Масажът на работното място е чудесен начин да се подобри цялостното благосъстояние на екипа, който има голямо влияние върху функционирането и успеха на един бизнес. Редовният масаж в офиса може да осигури редица ползи за служителите, като намалени нива на стрес, подобрено физическо здраве и по-добра работоспособност.

Физическите ползи от масажа са добре известни и познати на всички. Той повишава кръвообращението, позволявайки на кислорода и хранителните вещества да достигат по-лесно до мускулите и други части на тялото, което води до подобрена мускулна функция и намаляване на болката. Масажът също помага за намаляване на напрежението, подобряване на стойката и облекчаване на главоболие, свързано с прекомерни нива на стрес.

Психологическите ползи от масажа са също толкова важни. Той може да намали стреса и безпокойството, да подобри настроението и да насърчи релаксацията на ума. Това ще доведе до удовлетворение от работата и цялостно подобряване на начина на работа. Масажът също може да помогне за подобряване на комуникацията и екипната динамика, превръщайки офиса в по-приятна и продуктивна среда.

В тази статия ще разгледаме ползите от офис масажа и защо е една от препоръчителните екстри, които трябва да има на работното място. Ако ви е интересно, останете с нас до края на статията и непременно споделете идеята за масаж в офиса на началника си. А ако вие сте началника - обмислете дали да не осигурите масаж на служителите си.

Какви са предимствата от офис масажа

Всеки човек изпитва психически и физически стрес. Първият може да бъде причинен от забързаното ежедневие, натоварените дни на работа и невъзможността за почивка. А физическият стрес обикновено е породен от неправилно заета стойка по време на работа, която води до болки в гърба, кръста или врата.

Прекомерният стрес, напрежението на работа, дискомфортът и болката в мускулите могат да влошат както здравословното състояние на човек, така и качеството и желанието му за работа.

Поради тази причина все по-често започва да се обръща внимание на начините за ограничаване на негативните ефекти за здравето на човек по време на работа, както и подобряване на неговата работоспособност, концентрация и ефективност.

Масажът на работното място е най-верният помощник в това отношение.

Ето и кои са неговите ползи:

Намалява стреса

Масажът е един от най-старите и ефективни методи за релаксация. Масажната терапия се използва от векове и е доказано, че намалява нивата на стрес. Той действа като насочва собствените механизми на тялото за отпускане.

По време на масаж, тялото освобождава ендорфини - хормони, които носят усещане за спокойствие и релаксация. Също така, се увеличава притокът на кръв, който помага за елиминиране на токсини и намаляване на възпаления. Масажът също може да помогне за подобряване на качеството на съня и се справя ефективно със състояния на тревожност и депресия.

Поради тази причина масажът на работното място може да бъде чудесен начин да си починете от суматохата на ежедневието, да забавите темпото, да си поемете глътка въздух и да отново да се чувствате комфортно в своето тяло.

Повишава фокуса и работоспособността

tired-caucasian-businessman-sitting

Има много ползи от масажа, дори отвъд релаксацията. Проучванията показват, че масажната терапия подобрява фокуса и ефективността по различни начини. Масажът увеличава притока на кръв и кислород към мускулите, което води до повишена енергия и бдителност. Той също така предизвиква освобождаването на ендорфини - хормони, които действат като естествени болкоуспокояващи и подобряват настроението. Освен това масажът освобождава стегнатите, напрегнати мускули, което може да помогне за подобряване на стойката, намаляване на умората и увеличаване на умствената яснота.

Масажът в офиса може да помогне и за намаляване на хормона на стреса кортизол, за който е известно, че пречи на фокуса и продуктивността. Когато нивото на стрес е снижено, хората могат да се концентрират по-добре и да бъдат по-продуктивни. Друг хормон, върху който масажът има благоприятно действие е серотонинът. Увеличеното производство на серотонин след масаж се свързва с повишен фокус и подобряване на настроението.

В допълнение, офис масажът подобрява паметта, когнитивните способности и може да намали умствената умора. Това е особено полезно за тези, които трябва да се съсредоточат и да работят върху по-сложни проекти и задачи. Това е добър начин за подобряване на фокуса, ефективността и продуктивността на екипа.

Води до по-голямо удовлетворение на персонала

Доказано е, че масажът в офиса води до по-високи нива на удовлетвореност на персонала. Проучванията показват, че масажът на работното място би могъл да допринесе за подобряване на съсредоточеността и тонуса, да намали нивата на стрес и да повиши желанието за работа.

Офис масажът може да осигури така необходимата кратка почивка от работата и да позволи на служителите да се отпуснат, за да се завърнат по-свежи, спокойни и мотивирани. Масажът може да помогне за създаването на положителна и продуктивна обстановка на работното място. Това ще повлияе значително на качеството на работа. Когато персоналът е доволен работата ще върви с лекота, а успехите ще са сигурни.

Масаж на работното място - всички печелят

Не бива да приемаме офиса само като място, където прекарваме 8 часа дневно, извършвайки дадена дейност. Офисът трябва да се превърне в място за творчество, за срещи и разговори с колеги и обмяна на опит. Той трябва да бъде изпълнен с положителна енергия, за да може работата да върви гладко.

След пандемията от Ковид 19, все повече се разпространи хибридният модел на работа, в който редуваме работата от вкъщи и от офиса. Мениджърите и ръководителите на екипи трябва да търсят нови решения за подобряване на удобството на служителите, ако искат да ги запазят като ценни кадри.

Това, което би могло изцяло да промени атмосферата и начина на работа е офис масажът, а масажният стол е лесен и достъпен начин всеки от екипа да се наслади на кратка заслужена почивка. Масажният стол може да доведе офис културата до много по-високи нива на продуктивност и позитивност.

Благодарение на наличието на масажен стол във фирмата, всеки може да вземе кратка почивка за презареждане, когато усети, че има нужда. Масажът на работното място ще създаде среда без стрес и напрежение, в която служителите са щастливи, вдъхновени и продуктивни.

Защо да инвестираме в стол за офис масаж

office-massage-chairs

Инвестирайки в стол за офис масаж, инвестирате в качеството на работата и удовлетвореността на екипа. Масажният стол ще ви донесе единствено и само позитиви. Когато служителите са отпочинали и мотивирани, компанията може да се издигне до мечтаните висоти, а работният процес ще върви гладко и спокойно, без излишно напрежение.

Тайната на успеха се крие в способността на тялото бързо да се възстановява от физическото и умственото натоварване през деня, поради тази причина офис масажът е един от най-добрите методи.

Ние, от Komoder, ви предлагаме перфектното решение - масажен стол Focus III.

Столът за офис масаж ще подпомогне за облекчаване болките в ставите и мускулите и ще допринесе за психическото здраве на екипа. Столът разполага с 6 масажни техники, изпълнява 15 автоматични масажни програми, и притежава иновативна система за подгряване. Пневматичният масаж се осъществява с 24 въздушни масажни възглавници, а за по-голям комфорт креслото е оборудвано с аудио високоговорители с Bluetooth управление, таблет и гласови команди. Bluetooth технологията позволява да свържете своето смарт устройство - да провеждате разговори, да слушате музика или любим подкаст по време на масажа.

Масажния стол има семпъл и стилен дизайн, който ще се впише перфектно в офиса. Също така, той е оборудван с интелигентна функция за разпознаване на глас и различни гласови команди, с които могат да се избират различните видове масаж.

Столът включва и мониторинг на здравословното състояние. Можете да следите показатели като сърдечна честота, нивата на кислород в кръвта и индекс за измерване на умората. Масажният стол разполага и с уникален масажен шал, който ефективно облекчава симптоми като кашлица и премахва студа от раменните стави.

Можете да разгледате този и още много други модели масажни столове на нашия сайт и да се възползвате от преференциални цени и промоции.

Масажът на работното място е изключително ефективен, ако искате да повдигнете духа и настроението на екипа си и да им покажете, че се грижите за тяхното физическо и психическо здраве. Служителите ви ще ви се отблагодарят с упорита работа и много добри резултати в дългосрочен план. Инвестирането в стол за офис масаж ще ви помогне изключително много, ако искате да запазите ценния си екип и да подобрите качеството на работа. Помислете за всички предимства, които може да ви даде.

Ако статията ви е била полезна и интересна, не пропускайте да разгледате и други материали в нашия блог, в които ви разказваме за различните видове масажи - за какво помагат и как се практикуват.