Уред за затопляне на кракауред за затопляне на крака

ОТВОРИ »

Едва ли има човек, който да не знае какво е усещането при измръзване на краката. Няма как поне веднъж да не сте се прибирали с мокри и студени крака вкъщи. В тези моменти единственото, за което си мечтаем, е да имаме уред за затопляне на крака. Освен всичко всеки е чувал от баба си, че ако иска да бъде здрав, трябва да пази краката от измръзване.

В това бабино твърдение има много истина. Ползите от затоплянето на краката и ходилата са наистина много. В статията се постарахме да съберем подробна информация за плюсовете от това да държите крайниците си топли и как можете да ги стоплите в домашни условия.

Ползите от затоплянето на краката и ходилата?

Проблемите със студени крайници са често срещано оплакване от много хора. Причините за това могат да бъдат разнообразни, но най-често става дума за нарушено кръвообращение, което води до трудно снабдяване на клетките с кислород, или т. нар. лошо оросяване. Това състояние би могло да бъде симптом на различни заболявания. Ако хронично страдате от студени крака и ходила, консултирайте се с лекар.

Измръзването на долните крайници често води до настинка. За да избегнете студените крака да ви разболеят, не губете време, а ги стоплете бързо! Ползите от загряването им не се изчерпват с предотвратяване на настинка. Тази процедура има успокояващ и отпускащ ефект, който ще ви разтовари след изморителен ден. Това ще повлияе благоприятно не само върху физическото ви състояние, но и върху психическото.

Сред най-големите ползи от затоплянето на долните крайници определено е подобряването на кръвообращението. Бъдете внимателни със загряващите процедури, ако страдате от заболявания като диабет, съдови болести, инсулт, инфаркт, високо кръвно налягане и други. При тези състояния прекомерното затопляне на крайниците може да бъде опасно.

Температурата на краката има ключова роля за регулирането на цялостната телесна температура. Това е така, защото там са съсредоточени множество кръвоносни съдове, които играят важна роля в цялостната циркулация на кръвта. Характерна особеност за тези крайници е, че те са по-склонни към охлаждане в сравнение с останалите части от човешкото тяло. Така например, когато сте навън през зимата, те първи започват да измръзват.

Рефлексологията (занимава се с масажиране на ходилата чрез прилагане на специфичен натиск) смята, че ходилата имат специална връзка с останалите части от тялото, тъй като там се намират повече от 70 хиляди нервни окончания. Тези нервни окончания съответстват на различни области от човешкото тяло. Точно поради това, когато стоплим краката си, изпитваме приятно отпускащо чувство по цялото си тяло, което се се разнася като вълна. Така затоплянето на краката може да се прилага с терапевтична цел за понижаване на стреса и за облекчаване на болки от различно естество.

Начини за затопляне в домашни условия

Има много начини за затопляне в домашни условия.

  • Накисване на краката в гореща вода с морска сол - това е широко използван метод с комплексно благоприятно въздействие. Прилага се често за облекчаване на симптомите на настинка. Не е нужно обаче си болен, за да си накиснеш краката в топла вода с морска сол. В студените зимни вечери можете да си правите такива топли бани с релаксираща цел.

  • Носене на термо чорапи и подходящи топли обувки през зимата - ако имате проблем със студени долни крайници, носете термо чорапи. Те са изработени от материи, които запазват и регулират правилно топлината. Сред плюсовете им е, че не запарват и не изпотяват ходилата. През зимата избирайте внимателно обувките си. Заложете на водо и студоустойчиви. За тях също важи правилото да не запарват и изпотяват.

  • Масажиране - масажът освен, че има отпускащ ефект, загрява долните крайници по естествен начин. Той нежно ще облекчи натрупаното напрежение в тези части на тялото. Предлагат се множество удобни уреди за масаж и затопляне на краката. В Komoder ще откриете полезни масажори, с които да поглезите сетивата си и да си откраднете време за релакс.

Долните крайници са може би най-натоварената част от човешкото тяло и заслужават подобаващо отношение. Използването на уред за затопляне на крака ще се отрази благоприятно върху цялостния ви тонус, ще подобри кръвообращението, ще повиши качествотото на съня и ще намали нивата на стрес в организма ви. Подарете си приятни мигове на релакс с масажните уреди на Komoder!

Масажор за ходила Komoder C32

уред за затопляне на крака

Komoder C32 е специално разработен уред за затопляне на ходила и масаж, който разчита на 3D технология. Сред големите предимства на тази технология е, че осигурява целенасочено масажиране на глезените и стъпалата, като се фокусира конкретно върху нервните центрове. Разполага с три степени на работа, които можете да избирате спрямо своите предпочитания.

Изключително полезен уред за всеки. Независимо дали ежедневието ви е свързано с дълго стоене в изправено положение, или не. И в двата случая ходилата и глезените ви търпят натоварване, което можете да облекчите с помощта на този масажор. Освен масажиращ ефект, уредът предлага и опцията “загряване”, което е подходящо за хора с проблеми с оросяването и студени крайници. Благоприятно въздействие оказва и при състояние на дюстабан (плоскостъпие).

Масажор за крака Komoder C30

Масажор за крака Komoder C30 в действие

Масажорът Komoder C30 комбинира в себе си качествата на масажор и уред за затопляне на крака. Притежава всичко необходимо за един наистина качествен масаж. Предлага иновативна технология, която включва масажиране и затопляне. Този уред обхваща целите долни крайници - прасци, колена и стъпала.

Можете да избирате кои зони искате да масажирате както поотделно, така и комбинирано. Работи на принципа на рефлексотерапията, като е снабден с масажни ролки. Използването на този уред подобрява кръвообращението на долните крайници, което от своя страна благоприятства цялостния тонус на организма.

Отразява се върху пълноценната почивка и възвръща енергията. Много важно допълнение към уреда е наличието на специална нагревателна система за колена с въглеродни влакна. Тази затопляща система е изключително подходяща за хора с проблеми с колената, дължащи се на травми или други причини, тъй като облекчава болките в ставите и сухожилията.

Защо е полезно да държим топли долните си крайници

Като обобщение на всичко казано до момента, можем да кажем, че температурата на краката влияе върху цялостното състояние на организма. Те са и онази част от тялото, която първа усеща, че започваме да измръзваме. Студените крайници могат да бъдат индикация и за различни болестни състояния, ето защо този сигнал не бива да се пренебрегва.

Пазете долните си крайници си топли, за да се предпазите от настинки. Освен всичко затоплянето им оказва благоприятно отражение върху нервната система, като снема напрежението и стреса. Благоприятства пълноценната почивка и сън, които ни зареждат с енергия. Тази процедура се отразява добре и при различни травми на колената и глезените, при плоскостъпие или други подобни проблеми.

Можете да се доверите на съвременните технологии и да използвате уреди, които предлагат функциите масаж и загряване. С тяхна помощ ще си подарявате релаксиращ масаж всеки път, когато имате нужда от това. Грижете се за себе си, за да бъдете здрави и пълни с енергия! Обръщайте внимание на всеки сигнал, който ви дава тялото ви. Пълноценната почивка е в основата на здравословния начин на живот.