Как се прави масаж на цяло тяло




hand-massage-in-spa

Масажът е чудесен начин за облекчаване на напрежението и стреса и насърчаване на цялостното благосъстояние. По-специално, масажът на цялото тяло е един от най-ефективните начини за освобождаване на напрежението и релаксация. Определено след такъв масаж ще се почувствате презадени, отпуснати и готови да се впуснете в ежедневието с нови сили.

В тази статия в блога ще разгледаме какво представлява класическият масаж на цяло тяло, какви са ползите от него и как се масажира всяка една отделна част за максимален ефект. Останете с нас до края на статията, за да разберете и какви са предимствата от масажния стол и как да си направите един релаксиращ масаж на цяло тяло чрез него.

Класически масаж на цяло тяло - ползи

Масажът на цялото тяло представлява прилагане на натиск върху различни части на тялото за насърчаване на релаксация и облекчаване на напрежението. Обикновено включва комбинация от удари, разтриване и кръгови движения в зоните на гърба, ръцете, краката и врата.

Ето и кои са ползите от класическия масаж на цяло тяло:

  • Намаляване на стреса - масажът на цялото тяло насърчава релаксацията и води до редуциране нивата на стрес.
  • Подобряване на кръвообращението - натискът, прилаган по време на масажа, помага за увеличаване на притока на кръв, което от своя страна може да подобри кръвообращението.
  • Облекчаване на мускулното напрежение - масажът може да помогне за облекчаване на мускулното напрежение, скованост и болка, вследствие на недостатъчна физическа активност, заседнал начин на живот и заемане на неправилна стойка.
  • По-добър и качествен сън - масажът на цялото тяло може да помогне за насърчаване на релаксацията и подобряване на качеството на съня.

Точков масаж на цялото тяло - какво представлява

Точковият масаж на цялото тяло е масажна техника, която включва прилагане на натиск върху определени точки на тялото за насърчаване на изцеление и релаксация. Тази техника се основава на принципите на традиционната китайска медицина и работи чрез фокусиране върху меридианните точки на тялото, за които се смята, че са свързани с различни органи и системи. Точковият масаж може да се използва за лечение на различни състояния, включително главоболие, болки в гърба и храносмилателни проблеми.

Масаж на цяло тяло - стъпка по стъпка

hand-massage-in-spa

Терапевтът може да използва различни масажни техники, включително шведски масаж или дълбок тъканен масаж, за да помогне за освобождаване на напрежението и облекчаване на болката в тялото. Масажът обикновено започва от главата и шията, преминавайки надолу по тялото към краката. Масажистът може да се съсредоточи върху определени области на тялото, които са особено напрегнати или болезнени, като раменете или долната част на гърба, кръста или стъпалата.

В допълнение към физическите ползи, масажът на цялото тяло може също да помогне за намаляване на стреса и насърчаване на релаксацията. Много хора откриват, че се чувстват по-спокойни и по-малко тревожни след масаж, а някои проучвания дори предполагат, че масажната терапия може да помогне за намаляване на симптомите на депресия и тревожност.

Ето и как се прави масаж на цялото тяло в няколко лесни стъпки:

  • 1. Създаване на релаксираща среда

Намалете светлините, пуснете малко успокояваща музика и използвайте ароматерапевтични масла, за да създадете приятна, отпускаща атмосфера. Това е много важно, за да можете да се освободите от напрежението и да се подготвите както физически, така и психически за масажа.

  • 2. Започва се с масаж на главата и лицето

При масаж на главата и лицето терапевтите обикновено започват с лек натиск върху слепоочието, челото и скалпа с върховете на пръстите си. С кръгови движения масажират скалпа и лицето, като по този начин се допринася за пълното отпускане. Ако страдате от главоболие - ще забравите бързо за него.

  • 3. Преминаваме към масаж на врата и раменете

Използват се кръгови движения, за да се масажират врата и раменете. Масажа на тези две части на тялото ще помогне да се освободите от сковаността и напрежението, поради спане накриво или заемане на неправилна стойка през деня.

  • 4. Следва масаж на гърба

Придържаме се към т. нар. “месене” и кръгови движения. Обръща се специално внимание на всички области на напрежение или болезненост. Масажистът ще бъде особено внимателен с кръста, тъй като това е специфична област, която при много хора е проблемна и в която често може да има болка.

  • 5. Преминава се към масаж на ръцете и китките

Набляга се на кръгови движения и лек натиск. Може да се масажира всеки пръст по отделно за стимулиране на кръвообръщението и неутрализиране на болката, в случай, че изпитвате такава.

  • 6. Завършва се с масаж на краката и стъпалата

Използват се дълги поглаждания и отново кръгови движения. Стъпалата са важна част от масажа на цялото тяло, тъй като те често се усещат уморени от ежедневното ходене или носенето на неудобни обувки.

Масажен стол от Komoder - за един релаксиращ масаж на цяло тяло

hand-massage-in-spa

Да имате масажен стол у дома, който да бъде изцяло на ваше разположение, когато имате нужда да си починете, да се успокоите и да релаксирате, определено е страхотно. Овен това е и лесно постижимо. Масажният стол VELETA II ще се превърне във ваш най-добър приятел, защото масажът вече не е лукс, а необходимост. Притежавайки такъв стол ще имате възможността да си отдъхнете от натовареното ежедневие и да направите един рестарт на тялото ви.

Столът разполага с нова технология за 4D масаж, 23 автоматични програми и 11 различни масажни техники. VELETA II е масажният стол, който ви очаква у дома в края на всеки ден, без значение дали се нуждаете от цервикален масаж или масаж на прасеца и стъпалата, креслото може да извърши всички тези видове, както и масаж на ръцете чрез въздушните възглавници.

Но това далеч не е всичко. VELETA II осигурява и подгряване на гърба. Подгряването засилва ефективността на масажа, като премахва усещането за студ през зимата. След като функцията за подгряване е активирана, въздушните възглавници в лумбалната област постепенно се загряват, улеснявайки мускулната релаксация. Столът е оборудван с 4 многослойни възглавници за гърба и топъл шал за гърдите.

А чували ли сте за рефлексотерапията? Масажният стол VELETA II може да прави и това. Рефлексотерапията е вид масаж, необходим за бързо справяне с умората. Той се извършва с помощта на приставка, оборудвана с ролки, а поставката за прасеца се удължава автоматично според височината на човек. Използването на функцията за рефлексотерапия е много ефективно за хора, които се оплакват от болки в краката или за такива, които прекарват много време прави.

Не пропускайте да разгледате и другите ни видове масажни столове, които с нетърпение ще използвате веднага щом приключи работният ден. Независимо дали се нуждаете от масаж на цялото тяло, точков масаж или обикновен частичен масаж - нашите кресла ще изпълнят всяко ваше желание. Разгледайте и актуалните ни промоции и изберете най-подходящия стол за вас.

Ако статията ви е била полезна, разгледайте блога ни, където ви споделяме много интересна информация за различните видове масажи, както и за нашите масажни столове.