Масаж на лицеМасажът е древна терапевтична техника, която мнозина са използвали за отпускане и изцеление на хората в продължение на хиляди години. Точно както масажирането на раменете или гърба може да ви помогне да се почувствате по-спокойни, масажът на лицето може да направи същото. Не само това, но той предлага и други предимства.

Масажът на лице помага за насърчаване на здравето на кожата, освен че отпуска лицевите мускули. Има релаксиращ и подмладяващ ефект, като ви помага да изглеждате и да се чувствате по-добре.

В последно време се набляга все повече върху процедури като почистване, овлажняване и ексфолиране на кожата. Но това, на което не се обръща достатъчно внимание е масажът на лицето. Забелязвали ли сте здравословния цвят, който кожата добива след подобна процедура?

Експертите в грижата за кожата разкриват, че тази проста рутина има дългосрочни ползи. Така че нека да обсъдим масажа на лице в детайли.

Какви са ползите от масаж на лицето?

Очила за масаж на лицето

За да ви помогнем да добиете представа с какво точно ще ви помогне масажът на лице, ние направихме списък със 7 от ползите, които можете да изпитате, включвайки го в ежедневието си.

 1. Отпуска лицевите мускули

  Всички ние се сблъскваме със стрес, тревожност или някакво напрежение почти всеки ден. В резултат на това, лицевите ни мускули се напрягат и могат да причинят болки. Чрез масаж на лицето, ще облекчите мускулното напрежение и стреса.

 2. Елиминира главоболието

  Един често срещан страничен ефект на стреса в ежедневието е главоболието. Когато ви боли глава, можете да извършите кратък, но ефективен масаж на лицето, като леко натискате различните точки. Това облекчава стреса и намалява главоболието. 

 3. Подобрява кръвообращението

  Масажните движения стимулират лимфните възли, които се намират точно под повърхността на кожата, което ще стимулира и увеличи кръвния поток.

 4. Това е средство против акне

  За да помогнете в борбата с акнето и други кожни заболявания, опитайте с масаж на лицето. Както току-що споменахме, масажирането увеличава кръвообращението, което е от полза за естествения лечебен процес. Чрез подобряване на притока на кръв в кожата, можете да се отървете от токсините, които причиняват акне.

 5. Това е естествен фейслифт

  Докато търкате и стимулирате кожата си, вие също стимулирате производството на колаген. Колагенът е естествен протеин, който поддържа еластичността на кожата, намалява бръчките и задържа влагата. 

 6. Предотвратява появата на бръчки

  Бръчките се образуват от честото стягане на мускулите на лицето, което е естествен отговор на стреса. Вече споменахме как масажите могат да помогнат за намаляване на последиците от стреса. Като масажирате лицето си и отпускате стегнатите мускули, можете да сведете до минимум линиите и бръчките, които се образуват.

 7. Прогонва торбичките под очите

  Тъмните кръгове и торбичките често са причинени от системно недоспиване и стрес. Извършвайки редовни масажи на лицето, можете да помогнете за освобождаването на натрупването на излишна течност в тази област и да се отървете от тъмните кръгове.

Как се прави масаж на лице?

Масажиращи очила Komoder

Много хора се интересуват от това как се прави масаж на лице. Но преди да започнете с масажирането, е необходимо да подготвите кожата си:

 • Почистете ръцете си и завържете косата си, ако е дълга;
 • Измийте лицето си с хладка вода и подсушете;
 • Овлажнете кожата си;
 • Изберете масажно масло;
 • Загрейте лицето си, за да омекотите порите и да помогнете за лесното проникване на маслото;
 • Използвайки пръстите си, с кръгови движения масажирате внимателно лицето си;
 • Можете да използвате дълбоки и стимулиращи движения, ако искате да стегнете кожата си;
 • В случай, че имате чувствителна, склонна към акне или мазна кожа, придържайте се към лек натиск.

Всеки СПА салон предлага масаж както на тяло, така и на лице. Професионалните масажисти преминават специализирано обучение и владеят различни техники за масажиране. В техните ръце ще се почувствате наистина приятно.

Обаче не всеки от нас има възможност, по една или друга причина, редовно да посещава масажист. Това означава ли, че трябва да се лишите от това удоволствие? Ние ви представяме списък с лесни стъпки за масаж на лицето, които може да приложите у дома.

Начини за масаж на лицето в домашни условия

Масажиращи очила Komoder от два ъгъла

Можете да си направите масаж на лицето в уюта на вашия дом. Преди да започнете, почистете лицето и ръцете си. Използвайте малко количество серум, масло или почистващ балсам, така че пръстите ви да се плъзгат лесно по кожата ви. Можете също така да използвате повърхността на дланта си.

Независимо дали разполагате с 5 минути или цял час, можете да включите любимите си елементи, за да създадете индивидуализирана рутинна процедура за масаж на лицето. Използвайте нежен, но силен натиск.

Има няколко техники, които можете да използвате:

 • Използвайте кръгови движения, за масаж на слепоочията.
 • Използвайте дланите и върховете на пръстите си, за да масажирате лицето си, като започнете от брадичката и се придвижите нагоре към челото. След това плъзнете ръцете си надолу.
 • Разтрийте веждите като използвате безименния си пръст. Движете го отвътре навън и обратно.
 • С помощта на палеца и показалеца започнете от външните ъгли на веждите си. Внимателно притискайте, докато се придвижвате към вътрешния ъгъл.
 • Натиснете с пръсти в центъра на веждите си и плъзнете към челото и слепоочията.
 • Натиснете силно пространството между веждите си. След това продължете да натискате, докато правите движения по посока на часовниковата стрелка и обратно.
 • Масажирайте скулите като започнете с движения на ръцете от носа към ушите.
 • Движете пръсти от външната страна на челюстта към брадичката си.
 • Използвайте кръгови движения, за да масажирате областта под ушите си.

Уреди за масаж на лицето

Уредите за масаж на лице са създадени, с цел да ви донесат така желаното облекчение в главата и очите след дългия работен ден. Точно такъв продукт са Масажиращи очила Komoder.

Представяме ви нашия масажор за лице и очи, който ще ви помогне да се отпуснете и да намалите стреса. Масажиращите очилата са ергономични и атрактивни, за да позволят бързо и ефективно облекчаване на уморените очи. Елегантният и лек дизайн позволява те бъдат използвани навсякъде, дори по време на път.

Масажиращи очила Komoder се захранват от вградена акумулаторна батерия. Те могат да възпроизвеждат музика и имат загряваща функция за напълно релаксиращ масаж. Масажорът е проектиран да ви предложи облекчение от напрежение в очите, главоболие и синузит. Той също така отпуска ума, за да спите по-добре.

С подобрена циркулация на кръвта около очите и лицето, масажиращите очила премахват тъмните кръгове и торбичките под очите. Те притежават следните функции:

 1. Функция за въздушно налягане
 2. Режим на вибрация
 3. Режим на въздушно налягане с нагряване
 4. Аудио функция

Масажиращи очила Komoder комбинират вибрационен масаж, интелигентно въздушно налягане, нежна инфрачервена топлина и точков масаж за облекчаване на напрежението, стреса и болките. Те притискат, разтриват и масажират очите и другите части на лицето ви. През вградените високоговорители може да се насладите на релаксиращи звуци. Сгъваемият дизайн е предназначен за лесно използване, съхранение и перфектно прилягане.

Масаж на лице и шия

Ежедневното натоварване оказва влияние не само върху лицевите мускули, но и върху мускулите на врата. Точно поради тази причина се нуждаете от масаж на лице и шия. А какво по-приятно от това да се насладите на масажна процедура в домашни условия с Шиацу масажор за врат и гръб D180?

Този масажор е специално проектиран да облекчава напрежението във врата и горната част на раменете, което често е причина за главоболие. Променливата интензивност, скорост и посоката на масажните глави са добре дошли както за тези, които харесват по-бавните и релаксиращи движения, така и за тези които искат дълбок масаж.

Използвайте собствена тежест на ръцете си, за да проникнат масажните глави по-дълбоко в мускулите. Шиацу масажор за врат и гръб D180 има загряваща функция, като топлината достига до 45°C. Благоприятното загряващо действие по време на масаж, освен че действа отпускащо, стимулира кръвообращението.

Въпреки че шиацу масажор D180 е специално проектиран за врата и раменете, той може да бъде позициониран върху други части на тялото, включително „ханш, прасци, крака, гърба - което е изключително лесно да се направи, благодарение на неговата форма.

Колко често трябва да масажирате лицето си?

Можете да масажирате лицето си в продължение на пет минути всеки ден. Използвайте услугите на професионален масажист на 3-4 седмици. Това е вашият цикъл на обновяване на кожата и масажът на лицето веднъж на 28 дни осигурява гладка и равномерна кожа.

Komoder е лидер в производството на висок клас кресла за масаж. Разгледайте нашите модели, свържете се с нас и заповядайте на място на гр. София 1000, ул. Георги С. Раковски, No 117, за да се запознаете с предложенията ни.