Какво е ломи ломи масаж




back-massage

Хавай е добре позната на всички дестинация. Това е място, посещавано от милиони туристи всяка година. А знаете ли, че това се дължи не само на красивата природа и безкрайните плажове, с които то е известно?

Там много хора имат удоволствието да се насладят на ломи-ломи масаж. Ако не сте наясно какво представлява той и по какво всъщност се различава от нормалния масаж, прочетете статията докрай, за да научите повече по темата.

Хавайски масаж с лечебни сили

Хавайските острови са обвити в мистика, като за тях съществуват не една или две легенди. Според местното населението там са живели шамани, които са успявали да лекуват болестите на страдащите именно с помощта на различни практики, една от които е хавайски масаж. Те считали, че благодарение на него могат да се справят с всякакви здравословни проблеми.

Това вярване се е запазило и до днес, а лечебните практики се предават от поколение на поколение. Естествено, този масаж се практикува и в нашето съвремие. Истината е, че той набира все повече популярност и много решават да му се доверят, за да се отърват от болките и стреса.

С ръцете си терапевтите, извършващи масажа, успяват да успокоят и отпуснат изцяло човека, който има нужда да спре времето за малко и да отдъхне. Така едновременно се позволява и на тялото, и на душата да имат своите мигове на спокойствие.

В забързаното ежедневие душевното здраве често остава забравено, но то е пряко свързано с цялостното благосъстояние. Ако го пренебрегвате, е без значение какво правите, за да дадете на организма си покой. Именно затова и ломи-ломи масажът е все по-чест избор на хората, когато търсят начин за релаксация.

Какво е ломи-ломи масаж?

Разликата между ломи-ломи масажа и останалите видове масажи се крие в начина, по който масажистът докосва. Фокус при този екзотичен масаж е гърбът, тъй като се смята, че именно там е центърът на всички енергийни полета в човешкото тяло.

Освен на него, се набляга и на ставите. Вярва се, че те са мястото, на което енергията в организма се блокира. Според хората на острова това е причина за натрупването на стрес и напрежение, които имат пряко влияние върху физическото здраве.

Вдъхновението за този масаж идва от природата, спокойствието на хавайските острови и плавните нежни движения на океанските вълни.

Поради това ломи-ломи помага не само по отношение на здравословното състояние, а и за връзката на човека със самия себе си.

Много хора го сравняват с пътуване, благодарение на което могат да обърнат внимание както на състоянието на тялото, така и на психиката.

Ползи от масажа ломи-ломи

back-massage

Предимствата, които можете да получите от ломи-ломи масажа, са много. Благодарение на него ще се чувствате по-добре както физически, така и ментално.

Масажът помага при справянето с паник атаките и тревожните състояния. Често психическото здраве бива пренебрегвано, а то е не по-малко важно, дори напротив.

Ломи-ломи масажът действа благоприятно и върху паметта, нормализира кръвното налягане и подобрява съня. Това са само част от ползите на хавайския масаж. След него ще усетите хармонията в тялото си, а това ще улесни ежедневието ви и ще го направи по-спокойно.

Техники на масажа ломи-ломи

body-back-massage

Техниките за извършване на ломи-ломи масажа са различни. Разбира се, те имат и допирни точки. Общото между тях е, че единствените звуци, които чувате, идват от успокояващата музика, която върви на фон. Масажът може да се извършва както от един, така и от двама масажисти. При вторият случай те работят в синхрон, за да успеят да накарат ума и тялото ви да се отпуснат дори повече.

Дълги, плавни движения

Когато започва масажът, терапевтите извършват нежни движения върху тялото. Те обхващат цялото тяло и са равномерни, а масажиращият работи с почти цяла ръка - от върховете на пръстите до лакътя.

Различни точки на натиск

След даден период от време движенията при масажа стават по-бързи.
Терапевтът усеща на кои места напрежението е повече, като там натискът трябва да бъде по-силен. По този начин негативната енергия напуска тялото и се замества от положителна такава.

Кой може да се възползва от масажа ломи-ломи?

В днешното натоварено ежедневие предизвикателствата, които имат негативно влияние, са какви ли не. Ломи-ломи масажът е подходящ за всеки, който усеща, че има нужда да отпусне тялото и душата си. Разбира се, има някои групи от хора, за които той е силно препоръчителен.

Спортисти

Спортистите са хора, които постоянно подлагат организма си на изпитания. С всеки следващ ден те опитват да надскочат себе си, като това има своите неблагоприятни ефекти върху тялото.
С помощта на ломи-ломи масажа те могат да подобрят значително своята гъвкавост, както и да се възстановят по-бързо след травма. Движенията, които се извършват при хавайския масаж, са сред най-добрите, когато става въпрос за рехабилитация на мускулите.

Хора със стрес и тревожност

Стресът и тревожността са спътници в живота на голяма част от хората. Често тези състояния биват игнорирани, като това прави негативното им влияние върху тялото още по-осезаемо. Добрата новина е, че ломи-ломи масажът може да ги успокои.

С негова помощ тялото попада в състояние на дълбока релаксация. От вас не се изисква нищо, освен да се насладите на масажа и да позволите на ума си да си почине.

Заключение

Както вече стана ясно, Хавайските острови са дали на света много повече от впечатляваща природа и красиви плажове. Ломи-ломи масажът е практика, зародила се именно там, която може да ви отпусне така, както нищо не го е правило досега.

Той успокоява напрежението в мускулите и позволява на съзнанието ви да се “изключи” за малко. Движенията на масажиста, които наподобяват тези на вълните на водата, ще пренесат ума ви на едно магично място. То от своя страна ще ви донесе покой, който вероятно жадувате отдавна.

Масаж у дома със столовете Комодер

Ако в момента нямате възможност да изпробвате ломи-ломи масаж, но наистина искате да се насладите на всички очаквани и неочаквани ползи от масажа, изпробвайте масажните уреди и столове на Komoder. Благодарение на тях можете да получите много от предимствата на масажа и да усетите спокойствието от него дори и в уюта на дома си.

Ако имате нужда от още информация по темата, можете да погледнете и пълното ни ръководство за различните видове масажни столове. Вярваме, че с негова помощ ще откриете подходящия продукт за вас!

Още полезни съвети и препоръки, четете в блога на Komoder.