6 предимства на употребата на масажни столове у дома




masazhirasht-stol-veleta-2

Масажите са доказали своя принос към човешкото здраве. Благодарение на тях, стресът, напрежението, главоболието, болката и кръвното налягане намаляват. Те подобряват кръвообращението и енергията, както и подсилват имунната система.

Преди години масажите бяха запазена марка за СПА центровете и студията, които предлагат такива услуги. Днес имаме възможността да притежаваме личен масажор вкъщи. Говорим за луксозните масажни столове, които, ако преди време бяха лукс, то днес са потребност. С тях може да се насладите на професионален масаж, на която и да е част от тялото, както вкъщи, така и в офиса.

В тази статия ще ви разкажем какви са предимствата да имате и използвате масажни столове у дома. Освен това ще ви дадем няколко насоки как да изберете на най-добрия стол според вашите нужди и предпочитания.

Защо да използваме масажни столове

Болката в гърба, ръцете, краката и други части от тялото е позната на всеки човек и често се смята, че е причинена от заседяване и обездвижване. Наличието на тези неприятни усещания влошава значително качеството ни на живот и не позволява да му се насладим пълноценно.

Хубавият масаж би помогнал за облекчаване на подобни оплаквания, както и би послужил като превантивна мярка срещу тях. Редовното посещение на масажист ще помогне за справяне не само с болката, но и със стреса и напрежението, които трупаме през по-голямата част от ежедневието си. За жалост това е удоволствие, което изисква целенасочено отделяне на време и пари, които не всеки може да си позволи.

Разбира се, винаги има алтернатива, която да отговаря на желанията и нуждите ни. В този случай това са масажните столове. Новите столове превъзхождат значително своите предшественици, тъй като те са снабдени с по-голям брой функции и предлагат предимства, които не сте и подозирали, че имат. Те ще елиминират редица стресови ситуации, с които може да се срещнете по пътя към разпускащ и възстановяващ масаж.

Освен това вие решавате кога и как да ги ползвате. Напълно свободните сте да ги настройвате според своите предпочитания. Новите технологии, които се използват в тяхното производство, позволяват да се насладите на качествен и приятен масаж само с едно натискане на копчето.

Независимо дали работите от вкъщи, или от офиса, професионалните масажни столове ще се погрижат за вашето благосъстояние в края на деня.

Предимства на луксозните масажни столове

masazhirasht-stol-prime

Добрият масаж прави чудеса за вашето тяло. Той облекчава болките, редуцира стреса и напрежението, както и спомага за по-бързото възстановяване. Проблемът е, че невинаги имате шанса да го вместите в графика си.

Предимствата, които ще получите от употребата на професионални масажни столове у дома, не са никак малко и със сигурност ще ви накарат да се замислите евентуална инвестиция в подобна функционална мебел.

Нека разгледаме шест предимства на масажиращите столове у дома:

  1. Облекчение на болкитe

    Първото и най-голямо предимство на масажиращите столове е редуцирането на болката. За разлика от по-старите модели, които се фокусираха върху една част от човешкото тяло, то към днешна дата луксозните масажни столове включват в себе си функции, позволяващи им да обхванат няколко различни области от тялото.

    Редовното използване на масажиращи столове ще помогне за намаляването на болката във врата, горната и долната част на гърба, ръцете и краката. Благодарение на своите нежни вибрации и масажиращи движения, те отпускат мускулите и стимулират притока на кръв. В някои случаи масажните столове могат да бъдат по-ефективни и от медикаментите срещу болката в долната част на гърба.

    Масажиращите столове ще се справят и с главоболията, както и ще намалят честотата и интензивността, в която те се появяват.

  2. По-добър сън

    Влошеното качество на сън, както и неговата липса играят огромна роля в ежедневието ни. Замъгляват мисленето ни, намаляват продуктивността ни и ни карат да изпитваме трудности в овладяване на емоциите си.

    Масажните столове оказват голяма ефективност при справянето с проблеми, свързани със съня, тъй като повечето от тях са породени от химичен дисбаланс в човешкия мозък. Когато нивата на допамин и серотонин са ниски, известни още като “хормони на щастието”, той не успява да предразположи тялото към сън. Употребата на масажиращ стол ще помогне за увеличаване на отделянето на тези два хормона.

    Дори и да не страдате от проблеми със съня, масажиращите столове ще ви накарат да отпуснете и подготвите тялото си за него.

  3. По-редовни масажи

    Третото предимство да имате масажен стол у дома е, че ще се наслаждавате на по-редовни масажи. Забързаното ежедневие не ни дава възможност да се погрижим за тялото си така, както на нас ни се иска. Това е и причината да потърсим алтернативи. Освен това редовните посещения при масажист са скъпи и не всеки може да си ги позволи.

    Професионалните масажни столове у дома са добро решение на този проблем. Честите масажи ще помогнат на тялото ви да се възстанови пълноценно от дългия ден. Благодарение на него ще получите по-добър сън, по-малко стрес, подсилена имунна система и по-добро кръвообращение.

  4. Спестявате средства

    Знаем колко е трудно да се намери добър масажист, който работи и подхожда с внимание към своите клиенти. Преди да откриете такъв ще трябва да изхабите доста средства, които може да вложите в масажиращ стол.

    Освен това всеки път когато си правите сеанс, ще имате възможността той да се случва при вашите условия. От музиката, която искате да слушате, до третирането на областта от вашето тяло, която най-много има нужда от масаж.

  5. Подобрява възстановяването

    Всеки спротуващ човек знае за ползите от добрия масаж, когато тялото има нужда от възстановяване. По време на тренировка мускулите се свиват и отпускат постоянно, по този начин се получават малки разкъсвания на мускулните влакна, което по-късно води до така наречената “мускулна треска”.

    Изграждането на мускулна маса се случва във възстановителния процес, тъй като тежкото физическо натоварване изхабява енергията, причинява микро травми на мускулите и гори белтъците в тях. Масажиращия стол ще подпомогне този процес, за да бъдете максимално готови за следващата тренировка.

    Масажиращият стол е и идеалният начин за премахването на токсините, които човешкото тяло отделя по време на тренировка. Те могат да бъдат вредни и да причинят проблеми. Масажът помага за кръвообращението и лимфния поток, а това помага за изхвърлянето на точно тези токсини.

  6. Редуцира стреса и напрежението

    В ежедневието си няма как да избегнем стреса, но можем да го намалим. Доказано е, че професионалните масажни столове имат полезно въздействие върху психическо и физическото здраве.

    Множество направени проучвания през годините показват, че масажът помага за намаляване на нивата на кортизон и увеличават тези на хормоните на щастието - допамин и серотонин. Поддържането на хормоналния баланс значително ще понижи ежедневния стрес.

Как да изберем най-добрия масажен стол за нас?

masazhirasht-stol-titan-2

Най-добрите масажни столове са тези, които отговарят на нуждите и предпочитанията на своите ползватели. Изборът на такъв стол не е лесна работа, тъй като всеки един от тях има своите предимства и включва в себе си много и различни функционалности. Преди да направим стъпка към закупуването му, е добре да обмислим целите, за които ще го ползваме.

Ще ви помогнем да избере правилния масажиращ стол според вашите желания и потребности:

  • С цел терапия

При търсенето на стол, който да облекчи болката, е добре да обмислите покупката на специален такъв с терапевтични режими на работа. Разнообразните техники, които той предлага, ще увеличат притока на кръв, мускулите ще бъдат стимулирани, а гъвкавостта ще бъде подобрена. Освен това ще помогне и на онези проблемни области, които имат нужда от възстановяване.

  • Нужда от релаксация

Да намерим време за пълноценна почивка е трудно, но не и невъзможно. Стресът и напрежението ни придружават през целия ден, но това не означава, че не можем да се отървем от тях. За да изпълним тази задача, се нуждаем от пълно спокойствие в комфорта на собствения си дом.

Масажните столове с 4D технология и с по-дълбок обхват ви вземат в своята прегръдка и ви затоплят. Потапянето в техните обятия ще прогони лошите мисли, оставяйки дългия и труден ден зад гърба ви.

  • При стрес и липса на сън

Липсата на сън, съчетана със стрес, е опасна комбинация за човешкото здраве. Освен това влошава значително и качеството на живот. Без него ставаме раздразнителни, продуктивността ни е намалена, а мисленето замъглено.

Ако често ви се случва да се въртите в леглото, защото не можете да заспите, то е добре да обмислите сдобиването с модел от селекцията масажни столове Komoder. Благодарение на своята функция “Zero Gravity” - нулева гравитация, те ще поставят тялото в най-комфортната за вас поза. Със своя лек режим на работа ще позволят да се отпуснете и насладите на добрия сън.

Употребата на масажни столове ще има положителен ефект върху вашето цялостно здравословно състояние. Знаете, че когато човек се чувства отпочинал и здрав, е по-лесно да се наслаждава на живота в пълната му красота. С използването на луксозните масажни столове схващанията ще бъдат редуцирани, болките намалени, имунната система подсилена, а стресът и безпокойството ще останат в миналото.

Масажните столове от Komoder са ефикасен метод, който ще ви помогне да постигнете така необходимото разпускане.

Закупуването на масажен стол е инвестиция във вашето здраве, а с него компромиси не трябва да се правят.

Още полезни съвети и препоръки четете в нашия блог.