Как шиацу масажорът успя да облекчи болката в гърба и врата ми

Защо си купих шиацу масажор Комодер? Мнение на клиент!

Професията ми е свързана с това да работя дълги часове пред компютър или да обработвам документи. Всяка сутрин като тръгвам за работа си вземам лаптопа и няколко папки с документи, а на другото рамо премятам дамската чанта. С целия този товар излизам от вкъщи и ми се налага да го нося до спирката, както и в претъпкания автобус, в който често се случва да няма свободни седалки, което автоматично значи, че ми се налага едно известно време да стоя права. Пристигна ли в офиса, разтоварвам багажа от себе си и започвам с часове да работя приведена над компютъра. Всичко това, както можете да се досетите и сами, води до много сериозни мускулни болки, които наистина пречат на ежедневието ми.

Опитах да се мажа с няколко различни продукта за облекчаване на болката, но те не ми помогнаха. Масажирах се сама, доколкото мога, но то е като да се чешеш сам по гърба. Не съм от хората, които се оплакват при най-малката болежка, така че фактът, че се обърнах към приятелка за съвет, трябва да ви говори много. След като разказах за болежките си, нейното мнение беше да пробвам с шиацу масажор. За да преценя дали е “моето нещо”, тя ми предложи да ползвам нейния едно известно време. Вярвате или не, когато си го сложих на гърба чувството беше странно, но облекчаващо. След като тествах уреда, реших да си поръчам веднага шиацу масажор за врат и гръб от Komoder.

Все едно си имаш професионален масажист вкъщи!

Вратът ми беше схванат, а като се натисках по мускулите, на някои места усещах как той прескача и ме боли. Ходих при масажист и след сесиите се чувствах по-отпусната и облекчена, но ефектът беше кратък. Знаех, че професионалният масаж помага, но това не беше опция за мен, защото никак не е евтино всеки ден да ме масажират. Мислех си, че съм обречена да страдам от тези болки до живот, но мнението ми се промени щом шиацу масажорът попадна в ръцете ми, или по-точно - на гърба ми.

Не знам как точно е направен, но масажиращият уред сякаш усеща къде мускулите ми са напрегнати и с плавните си движения ги отпуска. Масажорът има интересна форма - прилича на възглавница с две каишки. Когато изпитам нуждата от него, просто хващам двете каишки в ръце и го слагам на съответното място, като в повечето случаи това се оказва гърбът ми. Шиацу масажорът е наистина много удобен и успявам изключително лесно да освободя напрежението, в която и да било част на тялото. По мое мнение, уредът има същия ефект като този на професионален масажист, защото успява да достигне и облекчи всички ми точки на напрежение.

Шиацу масажорът е наистина рентабилна инвестиция

Доколкото разбирам (и най-вече усещам), апаратът има две масажни глави под мекия плат. Когато го сложа на врата си, усещам как те го масажират и от двете страни. Харесва ми, че по-големите масажни глави действат отпускащо на мускулите ми, а малките натискат точно в болезнените възли, където ми “прескача”. Мнението ми е, че с уреда за шиацу масаж се работи лесно. На едната каишка има копчета, с които пускам и спирам шиацу масажора. Сменям бързината и посоката на въртене на главите, когато ми се прииска да ме разтрива по-интензивно или нежно. Една от най-приятните функции на устройството е загряващата.

За да се отпусна преди самия масаж, включвам точно тази затопляща функции, която прави ефекта от цялото упражнение още по-добър. Имам шиацу масажор от няколко месеца и съм благодарна на приятелката си, че сподели мнението си за него с мен. Радвам се на професионални масажи всеки ден, без да плащам за тях. Ако трябваше да посещавам професионали масажист, щях да харча най-малко по 100 лева на седмица, като трябва да отделям и времето предварително да си записвам час. Шиацу масажорът е действително инвестиция, която човек си заслужава да направи.

Имам пълен контрол над всеки аспект на масажа

Каишките много ме улесняват да поставя уреда на точната позиция. С това предвид, знам, че масажорът е предназначен за врат и рамене, но по мое мнение той е удобен и за разтриване на ръцете, краката, дори и на ходилата.

Тук е моментът, в който трябва да ви предупредя, че не можете да използвате шиацу масажора върху която и да е част от тялото. Научих това по трудния начин. Книжката с инструкциите за употреба предупреждава, че не трябва да се поставя на стави и изпъкнали кости.

Както при всички, така и шиацу масажорът не трябва да се използва прекалено дълго. За щастие, моят модел има таймер за автоматично изключване на всеки 15 минути. Освен че в комплекта е включен стандартен захранващ кабел за контакт на 220V, е добавено и допълнително захранване на 12V. Това ме радва, защото понякога го ползвам в колата.

Като цяло, използвам шиацу масажора, когато ми се прииска спешно разтриване и мнението ми е, че и вие трябва да направите същото. В момента ми прави масаж на стъпалата. Бих си купила и втори, защото напоследък ми се налага да го деля с мъжа си, който вече го ползва също толкова често.