Лечебен масаж на ръцете против болка и умора




hand-massage-in-spa

В днешното забързано ежедневие, когато сме постоянно в движение и използваме ръцете си за различни задачи, е твърде възможно да изпитвате болка и умора в ръцете и китките, особено, ако професията ви е свързана с постоянно натоварване в тази област.

Терапевтичният масаж на ръцете може да бъде идеалното решение за облекчаване на тези проблеми и за подобряване на цялостното благосъстояние. Благодарение на лечебния масаж на ръцете срещу болка и умора, ще се чувствате по-отпочинали, по-заредени и щастливи.

Сигурно са ви известни различните видове масаж - лечебен масаж на гръб, лечебен масаж на кръста, както и всякакви други видове. В блога ни редовно ви споделяме за тях, техниките, които се използват, както и ползите от всеки един вид масаж.

Тази статия обаче посветихме на лечебния масаж на ръцете. Ще обсъдим какво представлява той, какви са използваните техники и кои са многобройните ползи, които предоставя в борбата с болката и умората. Ако ви е интересно, останете с нас до края, за да научите и за ефектите от използването на масажен стол за всяка една част от тялото.

Какво представлява лечебният масаж на ръцете

Терапевтичният масаж на ръцете е специализирана масажна техника, която е насочена към мускулите, сухожилията и ставите на ръцете и китките. Този вид лечебен масаж може да облекчи болката, да намали умората и да подобри кръвообращението, както и цялостната функция на ръцете. Това е особено полезно за хора, които изпитват хронична болка в ръцете или умора поради артрит, синдром на карпалния тунел или ежедневно натоварване.

Професионалният масажист, обучен да практикува лечебни масажи на гърба, кръста и ръцете, може да ви помогне да се почувствате отпочинали и презаредени с енергия, използвайки някои популярни техники, които умело се справят с болката, умората и дискомфорта.

Какви техники се използват за масажа

Има най-различни техники, които масажистът може да използва по време на лечебен масаж на ръцете. Някои от най-често срещаните са:

  • Рефлексология

Тази техника включва прилагане на натиск върху определени точки на ръцете, известни като рефлексни точки, които съответстват на различни органи и системи в тялото. Чрез стимулиране на тези точки рефлексологията може да помогне за подобряване на цялостното здраве и благополучие.

  • Акупресура

Подобно на рефлексологията, акупресурата също включва прилагане на натиск върху определени точки на ръцете. Но акупресурата се основава на традиционната китайска медицина и има за цел да балансира потока на енергия или "чи" в тялото.

  • Разтягане и разтриване

Нежното разтягане и разтриване на мускулите и ставите на ръцете може да помогне за увеличаване на гъвкавостта и облекчаване на напрежението. Този метод включва използване на умерена сила за разтягане и разтриване на мускулите с цел освобождаване на напрежението и подобряване на кръвообращението.

  • Техника чрез удари

Тя се изпълнява чрез дълги, плъзгащи се удари, които помагат за загряване на мускулите и насърчаване на релаксацията.

  • Триене

Терапевтът използва своите пръсти или палци, за да упражнява натиск върху определени точки на ръцете с цел да се облекчи схващането.

  • Упражнения за разтягане и обхват на движение

Терапевтът може също така да включи упражнения за разтягане и обхват на движение в масажа, за да подобри гъвкавостта и подвижността на ставите.

  • Ароматерапия

Използването на етерични масла за масаж на ръцете срещу болка и умора, може да осигури допълнителни ползи, като намаляване на стреса, насърчаване на релаксацията и подобряване на общото настроение. Често се използва лавандулово масло, което е известно със своите изключителни ароматни и успокояващи свойства и облекчаващо действие. Може да се използва и етерично масло от жасмин.

Важно е да се отбележи, че всеки лечебен масаж е съобразен с индивидуалните нужди и предпочитания, като се гарантира, че се използват най-ефективните техники за справяне със специфични проблеми и оплаквания на клиента. След оценка на състоянието ви, масажистът ще прецени кои техники е подходящо да приложи за вас.

Какви са ползите от лечебния масаж на ръцете срещу болка и умора

woman-receiving-hand-massage-in-wellness-center

Терапевтичният масаж на ръцете има много ползи, особено когато става дума за борба с болката и умората. Ето и кои са най-важните:

  • Облекчава болката

Когато масажът е фокусиран към мускулите, сухожилията и ставите на ръцете и китките той ефективно се справя с болката, причинена от артрит или други заболявания, както и от прекалено натоварване.

  • Намалява умората

Масажът на ръцете може да помогне за подобряване на кръвообращението в ръцете, което от своя страна намалява умората и подобрява цялостната функция на ръцете.

  • Подобрява движенията и благоприятства мобилността

Лечебният масаж на ръцете допринася за подобряване на гъвкавостта и обхвата на движение на ръцете и китките, което улеснява изпълнението на ежедневните задачи и дейности.

  • Намалява възпаленията

Масажът помага за намаляване на възпалението в ръцете, което може да бъде особено полезно за хора с артрит или други възпалителни състояния.

  • Подобрява релаксацията

Масажът е известен със своите релаксиращи ползи и значително редуциране на нивата на стрес, което има положително въздействие върху цялостното здраве и благополучие.

  • Облекчава стреса

Проучванията показват, че масажът на ръцете може значително да намали нивата на стрес. Нежният натиск и ритмичните движения спомагат за освобождаване на напрежението и негативните емоции.

  • Подобрява кръвообращението

Масажирането на ръцете насърчава притока на кръв, което от своя страна помага за доставянето на кислород и хранителни вещества до мускулите и тъканите.

  • Помага за цялостното здраве

Успокояващите ефекти от масажа на ръцете могат да помогнат за подобряване на общото настроение, намаляване на тревожността. Облекчаването на болката ще ви накара да се чувствате по-спокойни, щастливи и отпочинали.

Независимо дали ще изберете професионален ръчен масаж или ще се научите да практикувате техники за самомасаж, включването на лечебен масаж на ръцете във вашата рутина, може да ви осигури многобройни ползи за ума и тялото.

Предимства на масажен стол от Komoder

Mасажен стол VELETA II

Грижата за здравето трябва да бъде на първо място, затова от Komoder можем да ви предложим ефективно решение - масажен стол, който можете да ползвате по всяко време.

Масажният стол VELETA ll ще ви осигури необходимата релаксация и ще позволи да извлечете всички необходими ползи от масаж у дома, тъй като разполага с опции на масаж на всяка част от тялото. Разполага с нова технология за 4D масаж, 23 автоматични програми и 11 масажни техники. Облегалката на стола може да се регулира, а масажиращият робот се движи нагоре и надолу достатъчно, за да даде изключителен цервикален или лумбален масаж.

VELETA II столът осигурява подгряване на гърба, което значително засилва ефективността на масажа като премахва усещането за студ, особено през студените месеци. След като функцията за подгряване е активирана, въздушните възглавници в лумбалната област постепенно се загряват, улеснявайки мускулната релаксация.

Столът е оборудван с 4 многослойни възглавници за гърба и топъл шал за гърдите. Интензивността на 4D масажа може да се регулира с помощта на настройките на 4D масажния робот или чрез добавяне и премахване на 4-те многослойни възглавници на облегалката на фотьойла. Топлият шал е от двете възглавници-презрамки, които могат да се поставят над гърдите, осигурявайки неописуем комфорт по време на масажа.

Масажният стол има и въздушни възглавници за лечебен масаж на ръцете срещу болка и умора. Въздушните възглавници прилепват по извивката на ръцете, осигурявайки цялостен масаж, който да ви отпусне и ободри чак до върха на пръстите. VELETA II е оборудван и с приставка с множество ролки, която извършва рефлексотерапевтичен масаж. Той е изключително подходящ при хора, страдащи от болки в краката поради много време на крак.

Можете да контролирате цялото масажно изживяване с помощта на вградения контролен панел на лявата ръка на фотьойла. Също така, столът разполага и с таблет за персонализиране на масаж - можете да настроите интензитета и вида на масажа, спрямо вашите конкретни нужди и в зависимост от времето на деня.

Насладете се на истински лечебен масаж на гърба, кръста или ръцете, като се потопите в комфорта на масажния стол. Той ще се впише перфектно в дома ви и ще бъде най-верния ви помощник за справяне със стреса, болката, сковаността и умората. Не пропускайте да разгледате и другите ни предложения за масажни столове и да изберете най-подходящия за вас. Възползвайте се и от актуалните ни промоции!

В заключение, лечебният масаж на ръцете е ефективен начин за справяне с болката и умората в ръцете и китките. Чрез включването на различни техники и фокусирането върху специфичните нужди, масажът може да помогне за облекчаване на дискомфорта, подобряване на функцията на ръцете, движенията и мобилността, както и да допринесе за цялостното ви благосъстояние.

Ако статията ви е била интересна, разгледайте и други материали в блога ни. В него споделяме полезни публикации за различните видове масажи и техните ползи.